Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin atacă cu rachete orașul Harkov. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin atacă cu rachete orașul Harkov. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 18.04.2022 la 16:09 Actualizat pe 19.04.2022 la 00:12

Forțele lui Vladimir Putin atacă cu rachete orașul Harkov. Peste 2.500 de militari și voluntari, printre care și copii, sunt blocați într-o uzină din orașul-port Marea Azov. Aceștia speră că sunt în siguranță și nu vor ajunge victimele rușilor. Cele mai noi informații despre război.

Forțele lui Vladimir Putin atacă cu rachete orașul Harkov. Cele mai noi informații despre război

Forțele lui Vladimir Putin atacă cu rachete orașul Harkov. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Rușii atacă cu rachete orașul Harkov
  • Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

UPDATE ora 23:20- Președintele Volodimir Zlenski a anunțat că luptele s-ar fi intersificat și ar fi vorba despre începutul ofensivei ruse în estul țării

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE ora 22:47- Volodimir Zelenski speră că Ucraina va obțune statutul de stat candidat la aderarea UE

„Poporul nostru este, în forul său interior, deja de multă vreme mental în Europa. Cu toate acestea, fiecare ţară trebuie să urmeze această procedură” a mai spus el. „Suntem cu adevărat convinşi că această procedură va fi activată în următoarele săptămâni”, a mărturisit președintele Volodimir Zelenski

UPDATE ora 22:44- 73 de oameni au fost uciși, iar 52 au fost răniți, în 136 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina

Peste 73 de oameni au fost uciși, iar 52 au fost răniți, în 136 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina.

UPDATE ora 21:36- Peste 40.000 de civili au fost mutați cu forța în Rusia

„Din nefericire, trebuie să declar că de astărzi deportează forțat”, a mărturisit Vadim Boicenko.

UPDATE ora 21:35- Armata Rusiei ar fi distrus un important depozit de arme străine care au fost livrate recent lângă Liov, în Ucraina

„Centrul logistic şi importante loturi de armamente străine, livrate Ucrainei în timpul ultimelor şase zile de SUA şi ţări europene, care erau stocate acolo, au fost distruse”, ar fi transmis armata Rusiei.

UPDATE ora 20:14- Vladimir Putin susine că Rusia se confruntă cu o rată anuală a inflației de 17,5%

„La 8 aprilie, rata anuală a inflației de stat era de 17,5%. Le atrag atenția colegilor de la guvern și de la Banca Centrală cu privire la această problemă. Știm cu toții că aceasta este o valoare mare a inflației, iar oamenii deja simt asta în bugetele familiei, simt cum au crescut prețurile”, a mărturisit Vladimir Putin.

UPDATE ora 20:11- Comandantul unei unități militare din Mariupol i-a scris o scrisoare papei Francisc

„Nu am văzut apelurile dvs către lume și nu v-am citit ultimele declarații. Am luptat timp de peste 50 de zile, complet înconjurați, și am timp doar pentru lupta dură pentru fiecare metru al acestui oraș încercuit de inamic”, a mărturisit în scrisoare maiorul Serghei Volina.

UPDATE ora 20:08- Sediul unui ONG din Ucraina a fost distrus de o rachetă

„Aceasta este realitatea aici: gătitul este un act de curaj”, a scris Nate Mook.

UPDATE ora 18:47- Forțele lui Vladimir Putin s-au regrupat pentru a lansa o ofensivă în estul Ucrainei

„Întărirea grupului ofensiv are loc datorită transferului de unități rusești suplimentare. Cele mai intense lupte au loc în regiunile Slobozhansky și Donețk”, a declarat colonelul Alexandr Motuzianik.

UPDATE ora 18:25- Rușii au bombardat regiunile Harkov și Lugansk

Oficialii din Ucraina au anunțat că rușii au bombardat regiunile Harkov și Lugansk.

UPDATE ora 16:50- Volodimir Zelenski susține că Rusia vrea să distrugă toată regiunea Donbasului

„Trupele ruse se pregătesc de o operațiune ofensivă în estul țării noastre în viitorul apropiat”, a mărturisit președintele Volodimir Zelenski.

UPDATE ora 16:04- Moscova se pregătește pentru o paradă de „Ziua Victoriei”

„În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere participă la pregătirile pentru parada din Piaţa Roşie", au declarat surse din Ministerul rus al Apărării.

UPDATE ora 15:54- România, acuzată de Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării susține că România se numără printre țările care trimit mercenari în războiul din Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, a declarat Konașenkov.

UPDATE ora 15:42- Mario Draghi, premier din Italia, susține că o discuție cu Vladimir Putin reprezintă „o pierdere de timp”

„Încep să cred că oamenii aceia au dreptate când spun: <Este inutil să vorbești cu el, este doar o pierdere de timp>", a declarat Mario Draghi.

UPDATE ora 12:05 - Rusia acuză Ucraina că pregătește o „provocare” de Paștele ortodox

Ministerul Apărării din Rusia a declarat că Ucraina plănuieşte, cu ajutorul Occidentului, o provocare în timpul Paştelui ortodox. Potrivit spuselor lui, Ucraina ar avea intenţia să atace cu ajutorul unor sisteme mobile de mortiere biserici ortodoxe în mai multe regiuni ucrainene, transmite EFE.

"Kievul, cu sprijinul mai multor ţări occidentale, încheie pregătirile pentru o serie de provocări sofisticate şi monstruoase, cu un număr mare de victime în regiunile Zaporojie, Nikolaev, Odesa, Sumî şi Harkov", a declarat şeful Centrului de Control pentru Apărare Naţională al Rusiei, general colonelul Mihail Mizinţev.

UPDATE ora 14:00 - Numărul morților din atacul cu rachetă din Liov, în creștere

Guvernatorului regional Maksym Kozytsky a anunțat că bilanțul atacurilor din Liov a crescut la șapte morți.

UPDATE ora 13:30 - Autoritățile din Lugansk anunță începerea ofensivei ruse în est

Luni, a început ofensiva puternică a Rusiei în estul Ucrainei, după câteva zile de pregătiri şi de concentrare de trupe ruse în această parte a ţării, anunță autorităățile regionale din Lugansk, potrivit EFE.

UPDATE ora 12:30 - Civili împușcați în Lugansk, în timp ce încercau să fugă

Guvernatorul regional Serhiy Gaidai a anunțat că patru civili au fost împușcați în timp ce încercau să fugă cu mașina din orașul Kreminna din regiunea Lugansk, potrivit Reuters.

UPDATE ora 12:00 - Nu va fi deschis niciun coridor umanitar luni

Pentru că Ucraina și Rusia nu au reușit să se pună de acord nici luni, cu privire la coridoarele umanitare, niciunul nu va fi dechis în cursul acestei zile, a anunțat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, potrivit The Guardian.

UPDATE ora 11:10 - Forțele ruse eliberează permise de deplasare în Mariupol

De luni, orașul Mariupol va fi închis, iar forțele ruse au început deja să emită permise de circulație în orașul asediat de la începutul lunii martie, potrivit unui consilier al primarului din Mariupol, informează CNN. Oficialul a mai menționat că „va fi imposibil nu numai să te deplasezi între cartierele orașului, ci și să ieși pe stradă”.

UPDATE ora 11:00 - Atacurile din Liov s-au soldat cu șase morți

În urma atacurilor cu rachete asupra orașului Liov, șase persoane au fost ucise, iar alte opt sunt rănite, a declarat guvernatorul regional Maksym Kozystkiy, potrivit Reuters, citat de The Guardian.

UPDATE ora 09: 40 - Orașul Liov, atacat cu rachete

Mai mulți oficiali anunță că orașul Liov din vestul Ucrainei a fost ținta unor lovituri cu rachete. Guvernatorul Makysm Kozytsky a declarat că au fost patru lovituri cu rachete, iar primarul din Liov spune că au fost cinci, potrivit BBC.

UPDATE ora 09:00 - Guvernatorul din Lugansk le cere oamenilor să evacueze urgent regiunea

Locuitorii din regiunea Lugansk din estul Ucrainei au fost îndemnați să părăsească imediat zonă, pentru a se salva, potrivit unui raport al agenției de presă ucrainene UNIAN.

"Săptămâna viitoare poate fi dificilă. [Aceasta] poate fi ultima dată când mai avem o șansă de a vă salva", a declarat șeful administrației regionale Lugansk, Serghei Gaidai.

UPDATE ora 7:50 - Discuții despre reconstrucția Ucrainei între Zelenski și șeful FMI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară a Ucrainei şi reconstrucţia ţării după război, potrivit Reuters.

"Am discutat cu directorul general al FMI, Georgieva, problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi pregătirile pentru reconstrucţia de după război. Avem planuri clare deocamdată, precum şi o viziune asupra perspectivelor. Sunt sigur că cooperarea dintre FMI şi Ucraina va continua să fie fructuoasă", a anunţat preşedintele Zelenski într-o postare pe Twitter.

UPDATE ora 7:30 - Rușii atacă Harkov și Kiev, iar în Mariupol amenință cu atacuri de pe mare

Harkov a devenit limita nordică a frontului din est. Mare parte din atacurile rusești au loc în acest oraș. Sirenele de atac aerian s-au auzit și la Kramatorsk, oraș de importanță strategică din regiunea Donețk.

Rușii controlează toată partea urbană a Mariupolului. Luptătorii ucraineni, în jur de 2.000 de soldați, se află în combinatul Azovstal, situat într-o peninsulă, pe malul mării Azov și spun că vor lupta pânăă la capăt. Armata ucraineană are informații potrivit cărorar, rușii pregătesc un atac asupra combinatului Azovstal și de pe mare.

UPDATE ora 7.00 - Trupele ucrainene aflate în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol ar putea rezista mult timp

Combinatul aparține miliardarului Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, iar luptătorii ucraineni ar putea rezista mult timp cu ajutorul tacticilor de gherilă, folosindu-se de rețeaua sa de buncăre și tuneluri, potrivit unui expert militar britanic.

În articolul
LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin atacă cu rachete orașul Harkov. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Un bărbat de 33 de ani a murit, subit, în timpul unui zbor către Italia. Urma să devină tată peste câteva luni
Stiri interne • la 00:15
Un bărbat de 33 de ani a murit, subit, în timpul unui zbor către Italia. Urma să devină tată peste câteva luni
  • Un bărbat de 33 de ani a murit, subit, în timpul unui zbor către Italia
  • Urma să devină tată peste câteva luni
Xtra Night Show. David Pușcaș, despre relația cu Luminița Anghel. Fiul adoptiv al artistei, noi dezvăluiri: "Mama m-a plasat în societate ca pe un copil problemă" / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:50
Xtra Night Show. David Pușcaș, despre relația cu Luminița Anghel. Fiul adoptiv al artistei, noi dezvăluiri: "Mama m-a plasat în societate ca pe un copil problemă" / VIDEO
  • David Pușcaș, noi dezvăluiri
  • Ce relație are în prezent cu Luminița Anghel
Mireasa. Alexandru și Cristina, mărturisiri emoționante. Ce au povestit concurenții despre trecutul lor: ”Am fost dependent” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:47
Mireasa. Alexandru și Cristina, mărturisiri emoționante. Ce au povestit concurenții despre trecutul lor: ”Am fost dependent” / VIDEO
  • Alexandru și Cristina, mărturisiri emoționante
  • Ce au povestit concurenții
Rețetă de chec pufos cu cacao. Este delicios și poate fi pregătit în timpul postului
Retete • ieri la 23:18
Rețetă de chec pufos cu cacao. Este delicios și poate fi pregătit în timpul postului
  • Rețetă de chec pufos cu cacao
  • Este delicios și poate fi pregătit în timpul postului
Test IQ! Doar cei foarte atenți pot identifica ochelarii din imagine în 8 secunde / FOTO
Beauty & Lifestyle • ieri la 22:45
Test IQ! Doar cei foarte atenți pot identifica ochelarii din imagine în 8 secunde / FOTO
  • Testează-ți inteligența
  • Doar cei foarte atenți pot identifica ochelarii din imagine în 8 secunde
Sărbătoare mare în familia Roxanei Ionescu. Soțul ei, Tinu Vidaicu își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare i-a făcut vedeta / FOTO
Showbiz intern • ieri la 22:35
Sărbătoare mare în familia Roxanei Ionescu. Soțul ei, Tinu Vidaicu își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare i-a făcut vedeta / FOTO
  • Sărbătoare mare în familia Roxanei Ionescu
  • Soțul ei, Tinu Vidaicu își sărbătorește ziua de naștere
  • Ce urare i-a făcut vedeta partenerului ei de viață
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
recomandare pe observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a &#8222;moştenit&#8221; de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
recomandare pe antena3.ro
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
Distanţa dintre rândurile de porumb. Detaliul care îţi asigură o recoltă sănătoasă
recomandare pe playtech.ro
Distanţa dintre rândurile de porumb. Detaliul care îţi asigură o recoltă sănătoasă
Florile pe care să le cultivi în luna aprilie pentru o grădină de vis până toamna târziu. Va fi o feerie în curtea ta
recomandare pe playtech.ro
Florile pe care să le cultivi în luna aprilie pentru o grădină de vis până toamna târziu. Va fi o feerie în curtea ta
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii &#8211; FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv &#8211; FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Au început plățile pentru românii care au nevoie de bani pentru Paște!
recomandare pe dailybusiness.ro
Au început plățile pentru românii care au nevoie de bani pentru Paște!
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
recomandare pe Jurnalul.ro
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close