Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Invadatorii ruși atacă puternic estul Ucrainei. Putin s-a întâlnit cu Lukașenko, președintele Belarusului

LIVE TEXT. Invadatorii ruși atacă puternic estul Ucrainei. Putin s-a întâlnit cu Lukașenko, președintele Belarusului

Publicat pe 12.04.2022 la 16:12 Actualizat pe 13.04.2022 la 00:11

Noi bombardamente au avut loc în regiunile Donețk și Lugansk, dar și în orașul Harkov. Oficialii occidentali spun că urmează o perioadă crucială pentru Ucraina, pentru că forțele ruse s-au pregătit pentru mai multe atacuri. Marți, Putin a avut o întâlnire cu Lukașenko. Între timp, Zelenski se arată îngrijorat de eventuale atacuri cu arme chimice.

tanc în Ucraina

Putin s-a întâlnit cu Lukașenko

Arhivă

  • Specialiștii anunță că se trece la a doua etapă a războiului
  • Bombardamentele continuă în estul Ucrainei

UPDATE ora 23:00 - Antony Blinken consideră că Rusia ar putea folosi arme chimice la Mariupol

Secretarul de stat american Antony Blinken declară că nu este „în măsură să confirme” recentele acuzaţii conform cărora forţele ruse au folosit arme chimice la Mariupol, dar dă asigurări că acestea „ar putea utiliza diferiţi agenţi anti-revolte, în special gaze lacrimogene combinate cu agenţi chimici”.

UPDATE ora 22:30 - Bărbatul care i-a botezat fiica lui Putin, arestat în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat arestarea lui Viktor Medvedciuk, politician pro-rus, care este un aliat important al liderului rus. El i-a botezat fiica lui Vladimir Putin.

UPDATE ora 22:00 - Zelenski ar fi refuzat vizita președintelui Germaniei la Kiev

Preşedintele german Walter Steinmeier a declarat că s-a oferit să se deplaseze în Ucraina cu alţi şefi de stat, dar i s-a transmis că vizita sa nu este binevenită la Kiev. Șeful de stat a fost criticat anterior pentru relaţiile sale din ultimii ani cu Rusia.

UPDATE ora 20:40 - 22.000 de victime - bilanțul estimativ al morților din Mariupol

Primarul orașului Mariupol a anunțat că peste 21.000 de civili au fost uciși de de la începutul invaziei ruse. De asemenea, guvernatorul militar al regiunii Donețk raportează un bilanț similar - circa 22.000 de victime, potrivit CNN.

UPDATE ora 19:30 - Ministrul ucrainean de finanţe cere ajutor financiar extern pentru „supravieţuirea” Ucrainei

Ministrul ucrainean de finanţe, Serhii Marcenko, a cerut ajutor financiar internaţional imediat în valoare de miliarde de dolari pentru Ucraina. Oficialul a subliniat că este necesar sprijinul imediatca Ucraina să poată supravieţui în urma deficitului bugetar creat după invazia rusă, a relatat marţi publicaţia Financial Times, citată de agenţia EFE și Agerpres.

UPDATE ora 17:50 - Vladimir Putin a declarat că negocierile de pace sunt într-un „punct mort”

Putin a spus că Ucraina nu a respectat înțelegerile de la conferința de pace de la Istanbul, iar discuțiile sunt într-un „punct mort”. Liderul de la Kremlin a adăugat că acuzațiile Ucrainei privind crimele împotriva civililor în Bucha sunt „fake”.

UPDATE ora 16:10 - Avertisment OMC cu privvire la riscul unei crize alimentare din cauza războiului din Ucraina

Organizația Mondială a Comerțului și-a redus drastic perspectivele pentru comerțul global în acest an, după invazia Rusiei în Ucraina. Reprezentanții au avertizat că lumea „trebuie să se pregătească pentru consecințe”.

UPDATE ora 15:01

Primarul orașului Harkov a afirmat că armata rusă a distrus 1.644 de blocuri și aproximativ 2.000 de blocuri au fost afectate, acestea nemaiputând fi reparate.

Bombardamente în zona de est a Ucrainei

UPDATE ora 13:45

Oficialii din Ucraina au raportat alte bombardamente noi ale armatei rusești și victime din regiunile Lugansk și Donețk.

UPDATE ora 13:32

Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut investigație amănunțită a violurilor provocate de ruși în Ucraina, după ce au apărut informaţii asupra cărora cetățenii ucraineni au devenit victime ale agresiunilor sexuale ale civililor ruși.

UPDATE ora 12:51

Vladimir Putin a fost la regiunea Amur din estul îndepărtat al Rusiei și a purtat o discuție președintele bielorus Alexandr Lukașenko. Întâlnirea a avut loc pe baza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

UPDATE ora 12:38

Fostul ministru rus de Finanţe, Alexei Kudrin, a anunțat că economia Rusiei urmează să înregistreze o „contracţie de peste 10% în 2022”. Această formă resprezintă scăderea gravă a Produsului Intern Brut de după prăbuşirea URSS.

UPDATE ora 12:25

Şefa guvernului lituanian, Ingrida Simonyte, a vizitat orașul Borodianka, acesta fiind distrus de bombardamentele Rusiei. Aceasta a fost însoțită de omologul său ucrainean, Denis Şmîgal.

UPDATE ora 11:57

Locuitorii din Harkov au găsit bombe pe tot teritoriul ucrainean. Aproape jumătate din populația din Ucraina este minată de bombe în carcase de plastic.

UPDATE ora 11:41

Producătorul de echipamente de telecomunicații Nokia vrea să se retragă de pe piața din Rusia, iar peste 2.000 de muncitori vor fi afectați de această decizie.

UPDATE ora 11:35

Rusia a pierdut mii de vehicule blindate și sute de tancuri în Ucraina. Jumătate din acestea au fost distruse de armata ucraineană.

UPDATE ora 10:47

Ministerul Apărării al Regatului Unit afirmă că luptele din estul Ucrainei se vor accentua în Ucraina în următoarele două sau trei săptămâni.

UPDATE ora 10:35

Președintele Joe Biden i-a transmis premierului indian Narendra Modi că importurile de petrol rusești nu sunt în interesele Indiei.

UPDATE ora 10:31

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a transmis că nu poate înlocui petrolul rusesc și avertizează că vor urma consecințele unui embargo.

UPDATE ora 10:25

Președintele ucrainean declară că Ucraina nu are armele necesare pentru a elibera Mariupol, care este aproape de a fi cucerit de Rusia. Volodimir Zelenski vrea să primească avioane şi suficiente vehicule blindate grele, dar și artileria necesară.

UPDATE ora 10:05

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că investighează 5.800 de cazuri de crime de război comise de armata rusă. Irina Venediktova a identificat, până acum, 500 de suspecți, în cadrul unei anchete extinse: personal militar, politicieni ruși și agenți de propagandă.

UPDATE ora 09:50

Oficialii din Ucraina spun că au distrus un depozit de muniție rusesc în Novoaidar, regiunea Lugansk.

UPDATE ora 08:50

Japonia impune noi sancțiuni Rusiei! Așadar, Japonia a înghețat activele a 398 de ruși, printre care și fiicele lui Vladimir Putin, dar şi soţia ministrului de externe Serghei Lavrov.

UPDATE ora 08:25

Aproape două treimi din copiii ucraineni și-au părăsit locuințele în cele șase săptămâni de la începerea războiului. ONU a declarat că a verificat decesele a 142 de copii, dar a afirmat că numărul adevărat este mult mai mare.

UPDATE ora 08:16

Ambasadorul ucrainean la ONU, Serghi Kisliția, a precizat că scrisoarea citită de el ,în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, este făcută publică în Ucraina. Aceasta era scrisă de un băiețel de nouă ani, după ce mama sa a fost ucisă de soldații ruși

UPDATE ora 07:55

În Mariupol au murit cel puțin 10.000 de cetățeni. Primarul orașului, Vadim Boichenko, a afirmat că 120.000 de civili au mare nevoie mare de apă, alimente și medicamente.

UPDATE ora 07:50

Marea Britanie verifică dacă afirmațiile președintelui ucrainean sunt adevărate, iar șefa diplomației de la Londra declară că există deja informații care indică vorbele lui Volodimir Zelenski.

„Sunt informaţii care indică faptul că forţele ruse ar fi folosit agenţi chimici într-un atac asupra populaţiei din Mariupol. Lucrăm de urgenţă cu partenerii noştri pentru a verifica informaţiile”, a afirmat Liz Truss.

UPDATE ora 07:35

Volodimir Zelenski a declarat că forțele ruse au lăsat în urmă zeci de mii de mine explozive. Președintele ucrainean afirmă că rușii au pus astfel de mine peste tot, în casele unde au stat, pe câmpurile de luptă, pe străzi, în mașini.

În articolul
LIVE TEXT. Invadatorii ruși atacă puternic estul Ucrainei. Putin s-a întâlnit cu Lukașenko, președintele Belarusului
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Star Matinal. De ce nu se căsătorește Claudia Potec în 2024. Motivele pentru care nu își dorește să facă nunta: „Nu avem...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 15:02
Star Matinal. De ce nu se căsătorește Claudia Potec în 2024. Motivele pentru care nu își dorește să facă nunta: „Nu avem...” / VIDEO
  • Motivele pentru care nu se căsătorește Camelia Potec în 2024
  • Ce a dezvăluit
Primele declarații ale Alinei, mama fetițelor otrăvite de propriul tată în Spania. Nu a putut să vorbească despre tragedie până acum: ”l-au iubit...”
Stiri interne • la 14:54
Primele declarații ale Alinei, mama fetițelor otrăvite de propriul tată în Spania. Nu a putut să vorbească despre tragedie până acum: ”l-au iubit...”
  • Alina suferă cumplit după fiicele ei
  • Mama fetițelor otrăvite este devastată de durere
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
Stiri interne • la 14:39
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
  • A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie
  • Până la ce dată mai pot plăti facturi reduse românii
Banc: „Eu sunt vegan second-hand”. Continuarea de va face să râzi cu lacrimi
Beauty & Lifestyle • la 14:20
Banc: „Eu sunt vegan second-hand”. Continuarea de va face să râzi cu lacrimi
  • Bancuri amuzante
  • Glume tari
Doliu în lumea sportului din România! O legendă a baschetului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani
Stiri interne • la 14:13
Doliu în lumea sportului din România! O legendă a baschetului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani
  • Lumea sportului românesc, în doliu
  • O legendă a baschetului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
Stiri interne • la 14:07
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
  • Au apărut imagini de la înmormântarea Andreei
  • Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost întâmpinat de o mulțime de oameni
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
recomandare pe observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
recomandare pe as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
recomandare pe antena3.ro
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
recomandare pe antena3.ro
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare. Anunţ pentru 120.000 de români
recomandare pe antena3.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare. Anunţ pentru 120.000 de români
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
recomandare pe redactia.ro
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
BNR face anunțul pentru românii cu credite în LEI!
recomandare pe dailybusiness.ro
BNR face anunțul pentru românii cu credite în LEI!
Din păcate, s-a confirmat! Peste 1 milion de români NU vor primi majorare la pensie!
recomandare pe dailybusiness.ro
Din păcate, s-a confirmat! Peste 1 milion de români NU vor primi majorare la pensie!
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
recomandare pe a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
Close