Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în Kiev. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în Kiev. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 28.04.2022 la 16:05 Actualizat pe 28.04.2022 la 23:45

Exploziile au răsunat de la primele ore ale dimineții în orașul Herson. Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în regiunea Kiev. Primele informații arată că între 50% și 70% prezentau răni de glonț. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă.

Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în Kiev. Cele mai noi informații despre război

Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în Kiev. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Cadavrele a 1.150 de civili, găsite în Kiev
  • Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

UPDATE 23:28

Primarul din Kiev susținecă rachetele rușilor au lovit districtul Șevcenko central.

UPDATE 22:08

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, susține că atacurile cu rachetă din partea rusiei, asupra Kievului, au reprezentat „un act odios de babrarie”.

„Rusia a lovit Kiev cu rachete de croazieră chiar când secretarul general ONU și prim-ministrul bulgar vizitau capitala noastră. Prin acest atroce de barbarie, Rusia demonstrează din nou atitudinea ei față de Ucraina, față de Europa și față de lume”, a scris Dmitro Kuleba.

UPDATE 21:05

Două explozii puternice au răsunat în Kiev, la doar câțiva kilometri de centrul capitalei.

„Inamicul a tras asupra Kievului. Au fost două puncte lovite în districtul Șevcenchivschi. Toate serviciile lucrează la fața locului. Informațiile despre victime sunt clarificate”, a mărturisit primarul Kievului, Vitali Kliciko.

UPDATE 19:45

Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 2.829 de morți și 3.180 de răniți.

UPDATE 19:15

Rusia ar fi lansat o cantitate „enormă de bombe cu fosfor”, în Mariupol, în ultimele 24 de ore. Acestea se aprind când iau contactul cu oxigenul, iar paugubele sunt de-a dreptul devastatoare.

UPDATE 19:08

Un comandant din Ucraina susține că o bombă rusească a lovit un adăpost dintr-un spital.

„Situația este dificilă. Aproximativ 600 de persoane au răni de diferite grade de gravitate. Avem civili răniți. În ceea ce privește sprijinul medical, acesta este absent. Noaptea trecută, o bombă aeriană a lovit direct adăpostul spitalului militar", a mărturisit acesta.

UPDATE 17:40

NATO, pregătită să sprijine Ucraina dacă războiul se va prelungi cu luni sau chiar ani.

„Trebuie să fim pregătiți pe termen lung”, a mărturisit Stolenberg.

UPDATE 17:35

Președintele Joe Biden va cere Congresului aprobarea a noi fonduri, pentru a acorda sprijin Ucrainei.

ACTUALIZARE 15:25 Secretarul general al ONU Antonio Guterres cere joi Rusiei „să accepte să coopereze” în ancheta Curţii Penale Internaţionale (CPI) cu privire la eventuale crime de război comise de către armata rusă în Războiul din Ucraina, relatează AFP.

''Atunci când vedem acest loc oribil, eu văd cât de important este să avem o anchetă completă şi să stabilim responsabilităţile”, a declarat Antonio Guterres.

UPDATE 14:20

Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în regiunea Kiev. Primele informații arată că între 50% și 70% prezentau răni de glonț.

Germania are nevoie de o armată mai puternică

ACTUALIZARE 14:02 Olaf Scholz a spus în timpul unei vizite în Japonia că Germania are nevoie de o armată puternică pentru a descuraja un atac al Rusiei, informează Reuters.

ACTUALIZARE 13.47 Statele occidentale, în special Marea Britanie, încurajează Ucraina să atace teritoriul Rusiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Oficialul rus a mai invocat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este ”folosit” de către Occident şi a avertizat ţările occidentale ”să nu îi mai pună Rusiei răbdarea la încercare”.

În plus, Zaharova a menţionat că ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, ”a cerut efectiv Kievului să folosească armele furnizate de ţările NATO”, oficialul britanic susţinând că este ”pe deplin legitim” ca Ucraina să atace structura logistică a Rusiei de peste frontieră, relatează The Guardian.

ACTUALIZARE 13:14 Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, Bundestag, a aprobat, joi, cu o majoritate incontestabilă, o petiţie de sprijin pentru Ucraina, care susţine acordarea de armament Kievului, inclusiv arme grele, cu scopul de a reprima atacurile ruseşti, relatează Reuters.

''Pe lângă izolarea economică amplă şi eliminarea Rusiei de pieţele internaţionale, cel mai important şi eficient mijloc de a opri invazia rusă este intensificarea şi accelerarea livrării de arme eficiente şi sisteme complexe, inclusiv arme grele”, se arată în petiţie.

Camera Comunelor din Canada a votat o moțiune

ACTUALIZARE 11:21 Camera Comunelor din Canada, camera inferioară a Parlamentului canadian, a votat în unanimitate, miercuri, o moţiune privind „actele de genocid” comise de Rusia în Ucraina, relatează CNN.

„Prin consimţământ unanim, s-a hotărât că, având în vedere că există dovezi clare şi ample referitoare la crime de război sistematice şi masive şi crime împotriva umanităţii comise la adresa poporului Ucrainei de către Forţele armate ale Federaţiei Ruse, conduse de preşedintele Vladimir Putin şi alţii din Parlamentul rus... Camera recunoaşte că Federaţia Rusă comite acte de genocid la adresa poporului ucrainean”, se arată în comunicatul Camerei Comunelor.

Anunțul făcut de ministrul ucrainean al Apărării

ACTUALIZARE 09:00 Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov a transmis pe rețelele de socializare că urmează câteva săptămâni extrem de dificile, în care vor pierde în continuare membri ai forţelor armate, înainte de a obţine victoria, dar că coaliţia internaţională în sprijinul Ucrainei împotriva tiraniei Kremlinului este în creştere.

”Urmează câteva săptămâni extrem de dificile. (..) Asistenţa acordată Ucrainei va creşte, dar în următoarele zile va trebui să ne demonstrăm rezistenţa şi o unitate extraordinară. Inamicul este pe deplin conştient de înfrângerea sa strategică, dar va încerca totuşi să ne facă rău cât mai mult posibil. Din păcate, vom pierde în continuare membri ai forţelor noastre armate înainte de a obţine victoria. Vor fi în continuare distrugeri şi victime dureroase. Trebuie să perseverăm. Şi vom rezista!”, a transmis ministrul, într-o postare pe Facebook.

ACTUALIZARE 08:00 SUA au informaţii credibile că armata rusă i-a executat pe ucrainenii care au încercat să se predea, spune oficialul Statele Unite deţin informaţii credibile conform cărora o unitate militară rusă i-a executat pe ucraineni care încercau să se predea lângă Doneţk, a declarat miercuri ambasadorul general pentru justiţia penală globală, Beth Van Schaack, la ONU.

Hackerii au efectuat mai multe operaţiuni cibernetice

ACTUALIZARE 07:41 Hackerii guvernului rus au efectuat mai multe operaţiuni cibernetice împotriva Ucrainei care au părut să sprijine atacurile militare ale Moscovei şi campaniile de propagandă online, a afirmat Microsoft într-un raport publicat miercuri, transmite Reuters.

ACTUALIZARE 07:20 ''Administraţia americană ia în considerare adăugarea Rusiei pe lista statelor care sponsorizează terorismul, în lumina evenimentelor din Ucraina'', a declarat secretarul de stat american Anthony Blinken.

„Luăm în considerare acest lucru”, a spus el în cadrul unei ședinte în cadrul Comitetului pentru credite din Senatul SUA, și a răspuns la o întrebare despre posibilitatea includerii Rusiei în această listă. „Avocaţii studiază acest lucru”, a menționat şeful departamentului american de politică externă.

În articolul
LIVE TEXT. Peste 1.150 de cadavre de civili au fost găsite în Kiev. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Showbiz intern • la 00:57
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
  • Naomy a murit la doar 47 de ani!
  • Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani. De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
Showbiz intern • la 00:14
Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani. De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
  • Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani
  • De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
Mireasa. Motive de ceartă între Maria și Ștefan. Concurenta i-a atras atenția iubitului ei: „Mă irită când îmi spui asta” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:07
Mireasa. Motive de ceartă între Maria și Ștefan. Concurenta i-a atras atenția iubitului ei: „Mă irită când îmi spui asta” / VIDEO
  • Motive de ceartă între Maria și Ștefan
  • Concurenta i-a atras atenția iubitului ei
Xtra Night Show. Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril: „Un bărbat adevărat”. Simte că și-a găsit fericirea
Emisiuni TV • ieri la 23:24
Xtra Night Show. Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril: „Un bărbat adevărat”. Simte că și-a găsit fericirea
  • Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril:
  • Simte că și-a găsit fericirea
Xtra Night Show. Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan: „Am pierdut tot”. Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
Emisiuni TV • ieri la 22:41
Xtra Night Show. Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan: „Am pierdut tot”. Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
  • Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan
  • Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
Retete • ieri la 22:26
Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
  • Rețetă de prăjitură cu portocale
  • Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
recomandare pe as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
recomandare pe playtech.ro
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
recomandare pe playtech.ro
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
recomandare pe Ciao.ro
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Se schimbă complet harta economică a României!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se schimbă complet harta economică a României!
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close