Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Președintele Volodimir Zelenski cere ajutorul liderilor NATO. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Președintele Volodimir Zelenski cere ajutorul liderilor NATO. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 24.03.2022 la 16:13 Actualizat pe 24.03.2022 la 23:53

Situația din Ucraina devine din ce în ce mai gravă, iar președintele Volodimir Zelenski le cere ajutorul liderilor NATO. Orașe importante sunt distruse și bombardate de forțele lui Vladimir Putin. Liderul rus susține că atacurile se desfășoară conform planului. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă.

Președintele Volodimir Zelenski cere ajutorul liderilor NATO. Cele mai noi informații despre război

Președintele Volodimir Zelenski cere ajutorul liderilor NATO. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Volodimir Zelenski, anunț pentru liderii NATO
  • Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

UPDATE ora 23:23- Liderul autoritar al Belarusului, Alexander Lukașenko, a avertizat cu privire la declanșarea celui de al Treilea Război Mondial

Liderul autoritar al Belarusului, Alexander Lukașenko, susți e că implicarea unei forțe occidentale în Ucraina ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial.

UPDATE ora 22:30- Ucraina susține că Moscova a luat sute de mii de civili din orașeze distruse în Rusia, drept „ostatici”

UPDATE ora 21:34- Ucraina și Rusia au încheiat primul schimb de prizonieri de război

„Astăzi, la ordinul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut loc primul schimb de prizonieri de război. În schimbul a 10 invadatori capturați, am reușit să recuperăm 10 soldați de-ai noștri (...) De asemenea, 11 marinari civili ruși au fost trimiși rușilor, astăzi, după ce au fost salvați de pe un vas naufragiat în apropiere de Odesa. Acest schimb aduce acasă 19 marinari civili ucraineni de pe vasul de salvare Safir, capturați de ocupanți în timp ce încercau să-i salveze pe militarii de pe Insula Șerpilor. Pe baza acordului de schimb de prizonieri, și vasul de salvare va fi returnat Ucrainei și va ajunge într-un port din Turcia”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

UPDATE ora 20:32- Ministrul de Externe al Rusiei, prima reacție după summitul NATO de astăzi

Ministrul de Externe al Rusiei susține că decizia de a sprijini Kievul este o dorință de a continua războiul

UPDATE ora 19:40- Rusia a prezentat mai multe imagini cu dezastrele din război și susține că naționaliștii sunt vinovați de distrugeri

„Acestea sunt imagini triste, desigur. O imagine înfiorătoare. În timp ce se retrag, naționaliștii încearcă să radă orașul de pe fața pământului”, a declarat Olesoa Loseva.

UPDATE ora 18:45- Rușii nu mai au resurse pentru a începe ofensivele

„Linia frontului este înghețată, practic. Dușmanul, în foarte multe zone, nu mai are resurse să-și continue ofensivele”, a mărturisit Oleksi Arestovic.

UPDATE ora 17:00- Armata Ucrainei susține că Rusia trimite arme și echipamente militare în Belarus

„Conducerea militară rusă începe să realizeze că forțele și mijloacele disponibile nu sunt suficiente pentru a menține teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei și pentru a conduce operațiuni de apărare”, se arată într-un comunicat.

UPDATE ora 15:41- NATO a decis să trmită 40.000 de soldați

Liderii NATO au decis, la Bruxelles, să trimită 40.000 de soldați pe flancul estic.

„Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja și pentru a apăra securitatea populațiilor noastre și fiecare centimetru din teritoriul aliat. Angajamentul nostru față de articolul 5 din Tratatul de la Washington este de fier. Ca răspuns la acțiunile Rusiei, am activat planurile de apărare ale NATO, am desfășurat elemente ale Forței de Răspuns NATO și am plasat 40.000 de soldați pe flancul nostru estic, împreună cu mijloace aeriene și navale importante, sub comanda directă a NATO, susținută de dislocarea națională a Aliaților. De asemenea, înființăm patru grupuri de luptă multinaționale suplimentare în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia”, se arată în declarația de la finalul summitului NATO.

UPDATE ora 15:00 - Steagul ucrainean a fost arborat în Herson, oraș ocupat de forțele ruse

Primarul orașului Herson ocupat de ruși a postat fotografii cu un steag ucrainean pus pe una dintre fețele primăriei. Mai mulți muncitori au arborat steagul, dar forțele ruse, care sunt în primărie, nu au intervenit.

UPDATE ora 14:00 Zelenski, un nou mesaj pentru liderii NATO

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj pentru liderii NATO și le-a cerut să furnizeze ţării sale „un ajutor militar fără restricţii”, pentru ca ea să poată face faţă armatei ruse, pe care Kievul o înfruntă „în condiţii inegale”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE ora 11:00 - Războiul ar putea diminua cu 42% recolta de floarea soarelui a Ucrainei

Cantitatea de floarea soarelui recoltată în acest an de Ucraina ar putea scădea cu 42%, până la 9,6 milioane de tone, din cauza diminuării semnificative a suprafeţelor însămânţate în urma invaziei ruseşti, potrivit analiştilor firmei de consultanţă în agricultură APK-Inform, informează Reuters.

UPDATE ora 10:00 - UNICEF transmite că unul din doi copii ucraineni a fost nevoit să își părăsească locuința

„Jumătate dintre copiii ucraineni au fost nevoiți să părăsească locuințele împreună cu familiile lor, de la începutul invaziei armatei ruse și până în prezent, potrivit UNICEF. Este halucinant", a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder.

UPDATE ora 09:10 - Ucraina a recuperat teren în luptele de lângă Kiev, potrivit unui oficial american

SUA au anunțat că Ucraina a recuperat teren în luptele din apropierea Kievului, împingând trupele ruse pe linia frontului, la est de capitală.

UPDATE ora 8:00 - Portul Berdiansk, de la Marea Azov, arde în urma atacurilor

Potrivit presei locale ucrainene, portul Berdiansk este în flăcări. De asemenea, un depozit de rachete și arme de artilerie ar fi fost ocupat de ruși, a transmis un consilier din ministerul de Interne ucrainean.

UPDATE ora 07.30 - Cel puţin 264 de civili au fost ucişi la Kiev de la începutul invaziei ruseşti, potrivit primarului capitalei

Cel puţin 264 de civili, printre care patru copii, au murit în Kiev de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, peste 300 de persoane au fost spitalizate din cauza rănilor şi peste 80 de clădiri au fost distruse, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, potrivit CNN.

UPDATE ora 6:50 - Președintele ucrainean cere omenirii să protesteze pentru pace

După o lună de invazie rusă în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la întreaga lume să oprească masacrul din țara lui.

„Trupele ruse ne distrug orașele. Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii. Trag în refugiați. Capturează convoaie umanitare. Jefuiesc. Ard muzee, aruncă școli și spitale în aer. Ținta pentru ei sunt universitățile, cartierele rezidențiale... Orice! Trupele ruse nu cunosc limitele răului.

Dar... Războiul Rusiei nu este doar un război împotriva Ucrainei. Sensul lui este mult mai larg. Rusia a început un război împotriva libertății. Acesta este doar începutul pentru Rusia, pe pământ ucrainean. Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. Încearcă să arate că doar forța brută și crudă contează.

Acesta este motivul pentru care cu toții trebuie să oprim Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Ieşiţi în piețe, pe străzile din oraşul vostru. Faceți-vă vizibili și auziți. Spuneţi că oamenii contează. Libertatea contează. Pacea contează. Ucraina contează", a fost mesajul președintelui Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a adăugat că Ucraina nu a ameninţat niciodată securitatea Rusiei și că propagandiştii ruşi ”mint despre război, care este plătit cu taxele” lor.

"Facem totul pentru a pune capăt acestui război. Şi când vom reuşi, ceea ce se va întâmpla cu siguranţă, veţi fi siguri de cel puţin un lucru: copiii voştri nu vor mai fi trimişi să moară pe pământul nostru, pe teritoriul nostru”, le-a transmis Volodimir Zelenski rușilor.

În articolul
LIVE TEXT. Președintele Volodimir Zelenski cere ajutorul liderilor NATO. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cum a murit mama lui Nicu Covaci. Crima oribilă a avut loc în anul 1992
Showbiz intern • la 12:35
Cum a murit mama lui Nicu Covaci. Crima oribilă a avut loc în anul 1992
  • Mama lui Nicu Covaci, victima unei crime oribile
  • Femeia care i-a dat viață artistului a murit în 1992
Xtra Night Show. Georgiana Lobonț și soțul ei își doresc să devină, din nou, părinți: „Dacă ar fi, n-aș mai spune așa repede”. Cei doi se văd părinți de fată
Emisiuni TV • la 12:19
Xtra Night Show. Georgiana Lobonț și soțul ei își doresc să devină, din nou, părinți: „Dacă ar fi, n-aș mai spune așa repede”. Cei doi se văd părinți de fată
  • Georgiana Lobonț și soțul ei își doresc să devină, din nou, părinți
  • Cei doi se văd părinți de fată
Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii
Emisiuni TV • la 12:07
Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii
  • Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13
  • Concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii
Trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu urmează să fie depus la un restaurant celebru din Iași. Familia și apropiații se pregătesc de priveghi
Showbiz intern • la 11:49
Trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu urmează să fie depus la un restaurant celebru din Iași. Familia și apropiații se pregătesc de priveghi
  • Costel Corduneanu urmează să fie condus pe ultimul drum
  • Liderul clanului va fi dus la Iași
Paparazzii Spynews.ro l-au surprins pe hoțul pe care îl caută Codin Maticiuc! Bărbatul a furat, într-un moment de neatenție, telefonul unui tânăr / PAPARAZZI
Paparazzi • la 11:43
Paparazzii Spynews.ro l-au surprins pe hoțul pe care îl caută Codin Maticiuc! Bărbatul a furat, într-un moment de neatenție, telefonul unui tânăr / PAPARAZZI
  • Codin Maticiuc vrea să dea de urma hoțului care a furat telefonul unui tânăr ieri seară
  • Bărbatul a fost surprins și de paparazzii Spynews.ro
Avertisment ANM de ultim moment! Cod galben de vreme rea. Zonele vizate de atenționare
Meteo • la 11:23
Avertisment ANM de ultim moment! Cod galben de vreme rea. Zonele vizate de atenționare
  • Avertisment ANM
  • Cod galben de vreme rea
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Oraşul din Europa care înlocuieşte semafoarele obişnuite cu unele inteligente. Ce face şi cât costă "semaforul viitorului"
recomandare pe observatornews.ro
Oraşul din Europa care înlocuieşte semafoarele obişnuite cu unele inteligente. Ce face şi cât costă "semaforul viitorului"
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
recomandare pe as.ro
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 15-30 aprilie 2024, cu Cristina Demetrescu. Racii întâlnesc o persoană importantă, Taurii au un moment unic în viaţă
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 15-30 aprilie 2024, cu Cristina Demetrescu. Racii întâlnesc o persoană importantă, Taurii au un moment unic în viaţă
Cardurile sociale vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ce trebuie să știe românii care nu primesc banii săptămâna aceasta
recomandare pe antena3.ro
Cardurile sociale vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ce trebuie să știe românii care nu primesc banii săptămâna aceasta
Horoscop 16 aprilie 2024. Gemenii primesc semnale subtile, Scorpionii îmbrăţişează schimbările
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 16 aprilie 2024. Gemenii primesc semnale subtile, Scorpionii îmbrăţişează schimbările
Cele două zodii care au noroc triplu în luna mai. Vor lua bani, vor primi o promovare și se vor îndrăgosti
recomandare pe playtech.ro
Cele două zodii care au noroc triplu în luna mai. Vor lua bani, vor primi o promovare și se vor îndrăgosti
Vin ploile în România! De când se răcește în toată țara, meteorologii au anunțat prognoza specială pentru două săptămâni
recomandare pe playtech.ro
Vin ploile în România! De când se răcește în toată țara, meteorologii au anunțat prognoza specială pentru două săptămâni
Este doliu în lumea interlopă. A murit Costel Corduneanu
recomandare pe redactia.ro
Este doliu în lumea interlopă. A murit Costel Corduneanu
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
Cutremur în lumea interlopă! A murit Costel Corduneanu de la Iași
recomandare pe bzi.ro
Cutremur în lumea interlopă! A murit Costel Corduneanu de la Iași
Alexia Eram, despre căsătoria cu Mario Fresh: „Mă văd căsătorită, cu un copil și o carieră frumoasă!”
recomandare pe bzi.ro
Alexia Eram, despre căsătoria cu Mario Fresh: „Mă văd căsătorită, cu un copil și o carieră frumoasă!”
Dispare un tip de pensie! Se mai poate beneficia doar până în august
recomandare pe dailybusiness.ro
Dispare un tip de pensie! Se mai poate beneficia doar până în august
O bancă are oferte noi pentru pensionarii din România
recomandare pe dailybusiness.ro
O bancă are oferte noi pentru pensionarii din România
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
recomandare pe Jurnalul.ro
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
recomandare pe a1.ro
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
Close