Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

LIVE TEXT. Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 09.04.2022 la 09:13 Actualizat pe 09.04.2022 la 15:34

Rușii continuă să atace fără milă zonele populate din Ucraina. Peste 132 de civili au fost uciși de forțele lui Vladimir Putin, în orașul Makariv, situat la vest de Kiev. Alte 50 de persoane, inclusiv copii au murit în timpul atacului asupra gării din Kramatorsk. Cele mai noi informații despre război.

Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

Facebook

  • Forțele lui Vladimir Putin au ucis peste 132 de civili
  • Cele mai noi informații despre război

UPDATE ora 14:35- Angajații de la centrala nucleară din Cernobîl au furat combustibil de la ruși

„Voiau să știe cum funcționează centrala. Voiau informații despre proceduri, operațiuni și documente. Îmi era frică, deoarece ne puneau mereu întrebări și uneori sub amenințarea forței”, a mărturisit Olexandr Lobada.

UPDATE ora 11:50- Armata Rusiei ar fi pierdut peste 19.000 de oameni

Armata lui Vladimir Putin ar fi pierdut peste 19.000 de oameni de la începutul războiului.

UPDATE ora 11:18- Aparatul care măsoară radiațile ar fi început să țiuie în momentul care soldații din ucraina au intrat într-o cameră în care au stat rușii

„Au mers în Pădurea Roșie și au adus material radioactiv pe încălțări. Celelalte zone sunt în regulă, dar radioactivitatea este mai mare aici, pentru că au locuit în această încăpere”, a mărturisit soldatul Igor Ugolkov.

UPDATE ora 10:03- Cadavrele din Bucha sunt examinate pentru strângerea dovezilor despre crimele de război din Ucraina

Cadavrele din groapa comună din Bucha sunt examinate pentru strângerea unor dovezi despre crimele de război comise de armata Rusiei.

UPDATE ora 09:28- Irina Veresciuk, vicepremierul Ucrainei, susține că au fost agreate zece coridoare pentru evacuarea civililor

Irina Veresciuk, vicepremierul Ucrainei, susține că au fost agreate zece coridoare pentru evacuarea civililor din zonele atacate de forțele lui Vladimir Putin.

UPDATE ora 08:51- Trei vehicule au explodat, după ce au trecut peste minele terestre din Borodianka

„Pe noi ne preocupă să curăţăm oraşul şi să deminăm, că acesta este cel mai mare pericol acum. În trei ore am ridicat trei automobile care au trecut peste locuri minate şi acum 15 oameni lucrează la asta şi ne mai vin încă patru brigăzi”, a declarat Gheorghi Ierko.

UPDATE ora 08:35- Odesa, orașul port la Marea Neagră din sudul Ucranei, va intra în starea de asediu

Orașul Odesa va intra în stare de asediu de astăzi până luni seară.

UPDATE ora 08:00- Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv, în vestul Kievului

„De mai bine de o lună nu avem curent electric, apă, gaze, linii telefonice. Nu avem lucruri de strictă necesitate acasă”, a mărturisit Vadim Tokar.

UPDATE ora 23:30- Președintele Parlamentului European susține că atacurile din gara Kramatorsk reprezintă crime de război

„Crime de război internaționale comise împotriva oamenilor care pur și simplu luptă pentru democrație și pentru țara lor”, a mărturisit Roberta Metsola.

UPDATE ora 22:52- SUA susține că Rusia vrea să recuruteze peste „60.000 de militari”

UPDATE ora 22:05- Primarul din Markov susține că 132 de civili au fost împușcați

Primarul din Markov susține că 132 de civili au fost împușcați, dar informația nu a fost verificată.

UPDATE ora 21:20- Joe Biden susține că Rusia a comis o „atrocitate oribilă”

''Atacul asupra unei gări ucrainene este încă o atrocitate oribilă a Rusiei, ce loveşte civili care încercau să evacueze şi să ajungă în locuri sigure”, a scris Joe Biden.

UPDATE ora 20:21- Ungaria va încălca sancțiunile impuse de UE dacă va lua decizia de a plăti energia importată din Rusia în ruble

„Am făcut o analiză a decretului lui Putin, iar cazul legal este foarte clar. Ceea ce sugerează Putin – schimbarea sumei din euro în ruble și apoi plata facturii la gaz - ar fi o încălcare a sancțiunilor. Dacă faci asta, dacă plătești în ruble, încalci sancțiunile, ocolești sancțiunile pe care le-am impus Rusiei”, a mărturisit von der Leyen.

UPDATE ora 19:40- Franța, pregătită să interiză petrolul rusesc

UPDATE ora 19:35- Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, susține că cererea pentru cărbune este ridicată

„Cărbunele este o materie primă extrem de căutată. Cum consumul în Europa a fost abandonat, există o anumită perioadă de graţie, fluxurile de cărbune vor fi direcţionate către pieţe alternative", a mărturisit Dmitri Peskov.

UPDATE ora 18:30- Josep Borrel și Ursula von der Leyen au mers la Bucha

„Aici s-a întâmplat ceva de neimaginat. Am văzut cruzimea armatei lui Putin. Am văzut nepăsarea și cruzimea cu care au invadat acest oraș. Aici, în Bucha, am văzut cum umanitatea noastră este spulberată. Întreaga lume este în doliu alături de oamenii din Bucha. Ei sunt cei care apără frontiera Europei, cei care apără umanitatea și democrația și, de aceea, suntem alături de ei în această luptă”, a spus Ursula von der Leyen.

UPDATE ora 18:00- Guvernatorul ucrainean din Donețk susține că numărul morților din Kramatorsk a crescut la 50

Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean din Donețk, susține că numărul morților din gara Kramatorsk a crescut la 50, printre care și copii.

„Avem un număr atât de mare de victime la această oră ca urmare a atacului cu Tocika-U (rachetă balistică) asupra gării din Kramatorsk”, a spus el. „În acest moment, 98 de persoane au fost transportate la spitale. Ne așteptăm ca și alte victime să ceară ajutor medical în decurs de una sau două zile, astfel încât numărul victimelor va fi în continuă schimbare”, a mărturisit Pavel Kirilenko.

UPDATE ora 16:04- Solvacia a donat un sistem de rachete antiaeriene S-300 în Ucraina

Soldavia a donat un sistem de rachete antiaeriene S-300 în Ucraina. Aceasta va prirmi în schimb un alt sistem antiaerian.

UPDATE ora 15:54 - Serghei Lavrov, ministru de externe rus, susține că Belarus ar oferi garanții de securitate pentru Ucraina

„La cererea părții ucrainene, statutul său neutru, non-bloc, non-nuclear ar trebui să fie însoțit de garanții de securitate”, a spus Serghei Lavrov.

UPDATE ora 15:00 - „Operațiunea” Rusiei în Ucraina s-ar putea termina „în viitorul apropiat”, transmite Kremlinul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat așa-zisa „operațiunea specială” din Ucraina s-ar putea termina „în viitorul apropiat”, pentru că obiectivele Moscovei sunt pe cale să fie îndeplinite, căci soldații și negociatorii ruși lucrează în acest sens, informează Reuters.

UPDATE ora 14:10 - Bilanțul morților din gara din Kramatorsk a ajuns la 39

Cel puțin 39 de persoane au fost ucise și 87 au fost rănite după atacul cu rachete Tochka-U asupra gării din Kramatorsk, unde se aflau în jur de 4000 de oameni, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

UPDATE ora 11:45 - Cel puțin 30 de oamnei morți, după ce Gara din Kramatorska fostlovită de două rachete ale rușilor

Două rachete au lovit o gară din Kramatorsk, din estul Ucrainei, folosită pentru evacuarea civililor, scrie Sky News, care citează autorități ucrainene. Cel puțin 30 de oameni au murit și 100 au fost răniți/

UPDATE ora 10:30 - S-a ajuns la un acord pentru deschiderea a zece coridoare umanitare

Vicepremierul Irina Vereșciuk a anunțat deschiderea a zece coridoare umanitare. Coridoarele includ rute pentru civilii care pleacă din orașul asediat Mariupol și din regiunea Lugansk.

UPDATE ora 9:00 - Primar din Sumî a anunțat că orașul a fost eliberat

Sumî, oraș din nord-estul Ucrainei, a fost eliberat, potrivit primarului. Edilul a mai menționat că rușii au lăsat în urmă mine antipersonal ce trebuie dezamorsate.

UPDATE ora 7:50 - Președintele Zelenski afirmă că masacrul din Borodianka este mai mare decât cel din Bucha

Volodimir Zelenski a declarat că distrugerea orașului Borodianka este „mult mai îngrozitoare” decât ceea ce s-a descoperit în Bucha.

"Lucrările de îndepărtare a molozului din Borodianka au început. Acolo e mult mai rău. Sunt și mai multe victime ale ocupanților ruși.”, a fost parte din mesajul transmis joi de președintele Ucrainei.

UPDATE ora 7:30 - Au existat peste 100 de atacuri asupra spitalelor și convoaielor sanitare, potrivit OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că au existat peste 100 de atacuri asupra serviciilor de sănătate din Ucraina şi a cerut acces umanitar la oraşul Mariupol, asediat de forţele ruse.

„Până în prezent, OMS a verificat 103 atacuri asupra serviciilor de sănătate, cu 73 de persoane ucise şi 51 rănite, printre care lucrători din domeniul sănătăţii şi pacienţi", a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a calificat acest bilanţ ca fiind "sumbru", scrie Agerpres.

UPDATE ora 7:00 - Canada, sprijin de 730 de milioane de euro pentru Ucraina

Noul buget al Canadei prevede resurse suplimentare pentru a sprijini Ucraina, inclusiv un împrumut acordat guvernului Zelenski prin intermediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), precum şi un ajutor militar suplimentar.

"Canada va oferi guvernului ucrainean până la un miliard de dolari canadieni (730 de milioane de euro) în noi resurse de împrumut prin intermediul unui nou cont administrat pentru Ucraina la FMI, astfel încât guvernul să poată funcţiona în continuare", se arată în Bugetul 2022.

La această sumă uriașă se mai adaugă o "sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari în 2022-2023 pentru a oferi asistenţă militară suplimentară Ucrainei".

În articolul
LIVE TEXT. Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Un bărbat de 33 de ani a murit, subit, în timpul unui zbor către Italia. Urma să devină tată peste câteva luni
Stiri interne • la 00:15
Un bărbat de 33 de ani a murit, subit, în timpul unui zbor către Italia. Urma să devină tată peste câteva luni
  • Un bărbat de 33 de ani a murit, subit, în timpul unui zbor către Italia
  • Urma să devină tată peste câteva luni
Xtra Night Show. David Pușcaș, despre relația cu Luminița Anghel. Fiul adoptiv al artistei, noi dezvăluiri: "Mama m-a plasat în societate ca pe un copil problemă" / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:50
Xtra Night Show. David Pușcaș, despre relația cu Luminița Anghel. Fiul adoptiv al artistei, noi dezvăluiri: "Mama m-a plasat în societate ca pe un copil problemă" / VIDEO
  • David Pușcaș, noi dezvăluiri
  • Ce relație are în prezent cu Luminița Anghel
Mireasa. Alexandru și Cristina, mărturisiri emoționante. Ce au povestit concurenții despre trecutul lor: ”Am fost dependent” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:47
Mireasa. Alexandru și Cristina, mărturisiri emoționante. Ce au povestit concurenții despre trecutul lor: ”Am fost dependent” / VIDEO
  • Alexandru și Cristina, mărturisiri emoționante
  • Ce au povestit concurenții
Rețetă de chec pufos cu cacao. Este delicios și poate fi pregătit în timpul postului
Retete • ieri la 23:18
Rețetă de chec pufos cu cacao. Este delicios și poate fi pregătit în timpul postului
  • Rețetă de chec pufos cu cacao
  • Este delicios și poate fi pregătit în timpul postului
Test IQ! Doar cei foarte atenți pot identifica ochelarii din imagine în 8 secunde / FOTO
Beauty & Lifestyle • ieri la 22:45
Test IQ! Doar cei foarte atenți pot identifica ochelarii din imagine în 8 secunde / FOTO
  • Testează-ți inteligența
  • Doar cei foarte atenți pot identifica ochelarii din imagine în 8 secunde
Sărbătoare mare în familia Roxanei Ionescu. Soțul ei, Tinu Vidaicu își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare i-a făcut vedeta / FOTO
Showbiz intern • ieri la 22:35
Sărbătoare mare în familia Roxanei Ionescu. Soțul ei, Tinu Vidaicu își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare i-a făcut vedeta / FOTO
  • Sărbătoare mare în familia Roxanei Ionescu
  • Soțul ei, Tinu Vidaicu își sărbătorește ziua de naștere
  • Ce urare i-a făcut vedeta partenerului ei de viață
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
recomandare pe observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
recomandare pe as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
recomandare pe antena3.ro
Trucuri pentru ca florile de liliac să reziste mai mult în vază. Doar așa vor rămâne proaspete și frumoase
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
recomandare pe antena3.ro
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
Distanţa dintre rândurile de porumb. Detaliul care îţi asigură o recoltă sănătoasă
recomandare pe playtech.ro
Distanţa dintre rândurile de porumb. Detaliul care îţi asigură o recoltă sănătoasă
Florile pe care să le cultivi în luna aprilie pentru o grădină de vis până toamna târziu. Va fi o feerie în curtea ta
recomandare pe playtech.ro
Florile pe care să le cultivi în luna aprilie pentru o grădină de vis până toamna târziu. Va fi o feerie în curtea ta
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
recomandare pe Ciao.ro
Horaţiu Moldovan a dat lovitura! Cum arată artista din România care l-a cucerit pe fotbalistul de la Atletico
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Au început plățile pentru românii care au nevoie de bani pentru Paște!
recomandare pe dailybusiness.ro
Au început plățile pentru românii care au nevoie de bani pentru Paște!
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea momentului! Se fac plăți de 19 milioane de euro pentru anumiți români
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
recomandare pe Jurnalul.ro
4 perechi de zodii care sunt flăcări gemene
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close