Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 22.04.2022 la 16:07 Actualizat pe 22.04.2022 la 21:28

Rusia nu a fost de acord cu încheierea războiului în zilele de sărbătoare. Forțele lui Vladimir Putin luptă să preia controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Viceprimarul Ucrainei susține că astăzi nu sunt deschise coridoare umaitare, mai ales din cauza pericolelor. Cele mai noi informații despre război.

Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Forțele lui Vladimir Putin luptă pentru a prelua controlul în sudul Ucrainei
  • Cele mai noi informații despre război

UPDATE 20:27

Vladimir Putin a avut un plan ca trupele lui din Ucraina să tortureze și să execute civili.

„Vă voi oferi dovezile atunci când voi avea acces la acest teritoriu”, a declarat Irina Venediktova.

UPDATE 20:18

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu secetarul general al ONU, Antonio Guterres, marți, în Moscova.

UPDATE 20:08

Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, susține că negocierile cu Ucraina „trenează”. Acesta a ținut să precizeze că nu a primut un răspuns din partea Kievului.

UPDATE 19:20

Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze fără milă combinatul Azovstal. În clădirile fabricii ar fi blocați între 300 și 1.000 de persoane, printre care și copii.

UPDATE 17:55

Premierul britanic Boris Johnson susține că există posibilitatea ca războiul din Ucraina să continue până în anul 2023.

UPDATE 17:29

Un spital din Ucraina a fost bombardat de ruși, în regiunea Donețk. Clădirea a fost atacată cu rachete.

UPDATE 16:39

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, i-a cerut lui Vladimir Putin să garanteze culoare umanitare pentru civili, mai ales pentru că se apropie Paștele, în Mariupol. Rusia este de acord, dar doar dacă se vor preda apărătorii orașului. Cei doi au discutat prin intermediul telefonului.

„Discuţie cu preşedintele Putin. Am solicitat ferm crearea de coridoare umanitare din Mariupol şi din alte oraşe asediate, mai ales cu ocazia Paştelui ortodox”, a scris Charles Michel.

Franța livrează Ucrainei tunuri Caesar și rachete antitanc

ACTUALIZARE 15:20 Franţa furnizează rachete antitanc Milan şi tunuri Caesar Ucrainei pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse, a declarat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu apărut azi.

„Livrăm (...) echipamente corespunzătoare, de la (rachete) Milan la (tunuri) Caesar, trecând prin mai multe tipuri de armamente”, a răspuns Macron în interviu la întrebarea privind furnizarea de arme grele Ucrainei de către Europa.

Scholz: Prioritatea este să evităm un război NATO-Rusia

ACTUALIZARE 14:30 NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia care ar putea duce la un al treilea război mondial, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, într-un interviu, întrebat despre faptul că Germania nu a livrat Ucrainei armament greu.

Rusia vrea controlul total asupra Donbasului și sudul Ucrainei

ACTUALIZARE 13:15 Rusia vizează, în faza a doua a operaţiuni sale militare în Ucraina, să preia controlul deplin în Donbas şi în sudul Ucrainei pentru a dispune de un coridor terestru spre Crimeea, potrivit primelor informații.

„De la debutul fazei a doua a operaţiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul din obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei. Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum şi să apese asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene”, a declarat generalul Rustam Minnakiev.

Dmitro Kuleba s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

ACTUALIZARE 12:15 Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit vineri dimineață, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Nicolae Ciucă l-a asigurat pe acesta că România va continua să sprijine Ucraina, așa cum s-a întâmplat și până acum, iar oficialul de la Kiev a invitat țara noastră să participe la reconstrucția Ucrainei.

Bombardamente la Zaporojie, opt răniți

ACTUALIZARE 11.17 Rusia a tras rachete asupra insulei Hortița din orașul Zaporojie, astfel că opt civili au fost răniți în urma atacului până în aceste momente.

Armata ucraineană: Trupele ruse continuă să blocheze parțial Harkovul

ACTUALIZARE 10:08 Unitățile ruse încearcă să spargă frontul la sud de orașul Izium din regiunea Harkov, pentru a înconjura trupele ucrainene din regiunea Donbas. Ucraina a respins 10 atacuri în regiunile Doneţk şi Lugansk joi, însă trupele ruse au intensificat atacurile în ultimele 24 de ore.

Ucraina spune că a interceptat discuții ale soldaților ruși despre uciderea prizonierilor de război

ACTUALIZARE 9:29 Serviciile de informații militare ale Ucrainei au interceptat comunicații ale forțelor ruse, în care se vorbește despre un ordin pentru uciderea prizonierilor de război ucraineni în orașul Popasna, din regiunea Lugansk.

„Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a primit o interceptare audio a unei conversații a ocupanților, care se referă la ordinul de a ucide toți prizonierii de război ai Forțelor Armate ale Ucrainei care se află în captivitate în zona Popasna (Regiunea Lugansk),” au scris serviciile de informații militare ucrainene pe Twitter.

Viețile oamenilor din Mriupol sunt în mâinile lui Putin

ACTUALIZARE 8:55 Primarul orașului, Vadim Boicenko, este de părere că în aceste momente viețile oamenilor din Mriupol sunt în mâinile lui Putin. În oraș se află în continuare 100.000 de oameni, astfel că Vadim Boicenko și-a exprimat frustrarea față de rata mică a evacuărilor de civili din Mariupol de la începutul războiului.

Ucraina acuză Rusia că pregăteşte un referendum fals pentru independență în regiunile Herson şi Zaporojie

ACTUALIZARE 07.55 Preşedintele ucrainean a acuzat Rusia că încearcă să organizeze un fals referendum pentru independenţă în regiunile sudice Herson şi Zaporojie pe care le ocupă. Volodimir Zelenski le-a cerut locuitorilor din zonele ocupate să nu furnizeze niciun fel de date personale, cum ar fi numerele de paşaport, în cazul în care le-ar fi cerute de către forţele ruse.

„Nu este corect să facă un recensământ. Nu este pentru a vă oferi ajutor umanitar de vreun fel. Este de fapt pentru a falsifica un aşa-zis referendum pe pământul vostru, dacă vine de la Moscova ordinul de a organiza această comedie”, a avertizat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski: Mariupol nu a căzut

ACTUALIZARE 07.00 Volodimir Zelenski a contrazis afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin conform cărora oraşul-port Mariupol a căzut joi în mâinile armatei ruse. Preedintele Ucrainei a explicat că Mariupol nu este încă o cauză total pierdută.

„Situaţia este dificilă, situaţia este rea. Există o modalitate militară de pregătire şi ne pregătim pentru aceasta”, a spus preşedintele ucrainean.

Rusia respinge un armistițiu de Paște

ACTUALIZARE 23:59 Președintele Volodimir Zelenski a declarat că încă mai speră la pace, chiar și după ce Moscova a respins o propunere de armistițiu pentru acest weekend, când este celebrat Paștele creștin-ortodox.

„Perioada de patru zile de Paște ar trebui să fie un moment în care să ne unim în jurul salvării de vieți și al continuării dialogului pentru a pune capăt suferinței din Ucraina”, a declarat el.

În articolul
LIVE TEXT. Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Ghicitoare foto: care din acești oameni e stângaci? Puțini sunt cei care dau răspunsul corect
Beauty & Lifestyle • la 21:16
Ghicitoare foto: care din acești oameni e stângaci? Puțini sunt cei care dau răspunsul corect
  • Care dintre oamenii din imagine este stângaci
  • Puțini sunt cei care dau răspunsul corect
Care e floarea destinului tău. Îți dezvăluie trăsăturile de personalitate
Beauty & Lifestyle • la 20:46
Care e floarea destinului tău. Îți dezvăluie trăsăturile de personalitate
  • Care e floarea destinului tău
  • Îți dezvăluie trăsăturile de personalitate
Mireasa - Capriciile Iubirii. Antonia, confesiuni sincere în fața lui Cristian, după despărțirea tânărului de Laura. Ce mărturisiri și-au făcut cei doi: „Eu văd în tine...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 20:37
Mireasa - Capriciile Iubirii. Antonia, confesiuni sincere în fața lui Cristian, după despărțirea tânărului de Laura. Ce mărturisiri și-au făcut cei doi: „Eu văd în tine...” / VIDEO
  • Antonia a făcut confesiuni sincere în fața lui Cristian, după despărțirea tânărului de Laura
  • Ce mărturisiri și-au făcut cei doi
Ai probleme cu somnul? Aceste alimente și băuturi ar putea fi de vină
Beauty & Lifestyle • la 20:30
Ai probleme cu somnul? Aceste alimente și băuturi ar putea fi de vină
  • Ai probleme cu somnul?
  • Aceste alimente și băuturi ar putea fi de vină
Rețetă de prăjitură cu nucă și banane de post. Desertul specific perioadei în care ne aflăm
Retete • la 19:48
Rețetă de prăjitură cu nucă și banane de post. Desertul specific perioadei în care ne aflăm
  • Rețetă de prăjitură cu nucă și banane de post
  • Un desertul specific perioadei în care ne aflăm
Știrile Antena Stars. Luxul și opulența din Alpii Francezi se plătesc scump! Lidia Buble a achitat un preț uriaș pentru o simplă pizza
Emisiuni TV • la 19:44
Știrile Antena Stars. Luxul și opulența din Alpii Francezi se plătesc scump! Lidia Buble a achitat un preț uriaș pentru o simplă pizza
  • Luxul și opulența din Alpii Francezi se plătesc scump!
  • Lidia Buble a achitat un preț uriaș pentru o simplă pizza
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
recomandare pe observatornews.ro
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
recomandare pe as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Schimbare majoră la plata facturilor. Românii vor avea un mare avantaj
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră la plata facturilor. Românii vor avea un mare avantaj
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii îşi schimbă viaţa, Peştii au grijă de sufletul lor
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii îşi schimbă viaţa, Peştii au grijă de sufletul lor
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
recomandare pe antena3.ro
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
recomandare pe redactia.ro
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
Anunț OFICIAL legat de închiderea magazinelor în weekend. Ciolacu a spus TOT!
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunț OFICIAL legat de închiderea magazinelor în weekend. Ciolacu a spus TOT!
Vestea zilei pentru românii care plătesc facturi la gaz și curent electric!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea zilei pentru românii care plătesc facturi la gaz și curent electric!
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
recomandare pe a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
Close