Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Volodimir Zelenski cere ajutor militar, după ce zeci de mii de oameni au fost uciși de ruși, în Mariupol. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Volodimir Zelenski cere ajutor militar, după ce zeci de mii de oameni au fost uciși de ruși, în Mariupol. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 11.04.2022 la 16:08 Actualizat pe 11.04.2022 la 23:57

Forțele lui Vladimir Putin s-ar regrupa pentru o nouă fază a războiului din Ucraina, în partea de est a țării. Președintele Volodimir Zelenski cere ajuor miilitar în Mariupol, după ce zeci de mii de oameni au fost uciși e ruși. În Nikolaev se aud explozii puternice încă de la primele ore ale dimineții. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă.

Volodimir Zelenski cere ajutor militar, după ce zeci de mii de oameni au fost uciși de ruși, în Mariupol. Cele mai noi informații despre război

Volodimir Zelenski cere ajutor militar, după ce zeci de mii de oameni au fost uciși de ruși, în Mariupol. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Volodimir Zelesnki cere ajutor militar
  • Zeci de mii de civili din Mariupol ar fi fost uciși
  • Cele mai noi informațiii de pe câmpul de luptă

UPDATE 23:10

Rusia a folosit o substanță otrăvitoare asupra oamenilor din Ucraina.

UPDATE 23:00

Irina Vereșciuk, viceprim-ministru ucrainean, susține că Rusia îi ține pe civili, jurnaliști, primari și activiști prizonieri într-o închisoare de pe teritoriul rus.

„Avem mulți preoți, jurnaliști, activiști, primari și, în general, civili care se află în închisori. Nici măcar pe teritoriul Ucrainei spre exemplu, ci în (regiunile) Kursk, Briansk, Rostov (din Rusia)… Ei sunt ținuți cu forța” acolo, a declarat Irina Vereșciuk.

UPDATE 21:38

Josep Borrell, șeful diplomației europene, susține că Rusia „provoacă foamete în lume” din cauza războiului din Ucraina.

„Ruşii atribuie sancţiunilor (impuse de Occident) responsabilitatea pentru penuria de alimente şi preţurilor în creştere, în timp ce nu sancţiunile sunt problema”, a declarat Josep Borrell, șeful diplomației europene.

UPDATE 20:00

SUA susține că Rusia își întărește și aprovizionează trupele din regiunile Donbas, Lungask și Donețk, din estul Ucrainei.

UPDATE 19:10

Multe companii occidentale au luat decizia de a renunța la afacerile pe care le au în Rusia.

„La sfârșitul lunii februarie, Ericsson a suspendat toate livrările către clienții din Rusia. Date fiind evenimentele recente și sancțiunile Uniunii Europene, compania își va suspenda acum afacerile cu clienții din Rusia pe termen nelimitat”, a precizat compania.

UPDATE 17:32

Rusia susține că NATO nu va aduce stabilitate în Europa.

„Am spus în repetate rânduri că alianța în sine este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european”, a mărturisit Dmitri Peskov.

UPDATE 17:18

Forțele lui Vladimir Putin nu își întrerup „operațiunea” militară din Ucraina, potrivit ministrului rus de Externe.

UPDATE 15:58

Un ofițer sperior rus a fost ucis în războiul din Ucraina.

„Este imposibil de exprimat în cuvinte ce durere simți atunci când pierzi o persoană apropiată și dragă", se arată într-o postare.

UPDATE 15:00

Jack Sullivan susține că atacurile rușilor împotriva civililor din Ucraina au fost planificate.

„Cred că unele dintre aceste unități s-au angajat în aceste acte de brutalitate, aceste atrocități, aceste crime de război, chiar și fără ordin de sus. Dar nu vă înșelați, problema mai mare a crimelor de război și atrocităților pe scară largă din Ucraina se află la mâna Kremlinului și a președintelui rus”, a mărturisit Jack Sullivan/

UPDATE ora 14:57

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, afirmă că rapoartele privind torturarea și uciderea unor civililor din Ucraina sunt „îngrozitoare și de-a dreptul șocante, dar nu surprinzătoare”.

UPDATE 14:10

Volodimir Zelenski cere ajutor militar, după ce zeci de mii de oameni din Mariupol au fost uciși de ruși.

UPDATE ora 14:00

Volodimir Zelenski a declarat că armata rusă a ucis zeci de ucraineni la Maiupol. Președintele Ucrainei le-a cerut sud - coreenilor arme de luptă pentru apărarea de invadatorii din Rusia.

UPDATE ora 13:54

Regiunea separatistă prorusă Doneţk din estul Ucrainei va întări lupta împotriva Rusiei. Denis Puşilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a declarat că „operațiunea va fi intensificată”.

UPDATE ora 13:47

Numărul refugiaților din Ucraina a scăzut considerabil în Polonia. 28.500 de persoane au intrat în Polonia, în ultimele ore.

UPDATE ora 13:43

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a desfășurat o vizită la Moscova, deoarece urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin. Discuția va avea loc cu detalii despre adevărul despre război, pe care îl va spune Karl Nehammer.

UPDATE ora 13:31

Rubla rusească a scăzut din nou! Cursul valutar a scăzut la 82,09 de ruble la un dolar, în deschiderea pieței de la Moscova, de la 71 de ruble pe dolar, iar apoi și-a revenit ușor, la 79,90 de ruble pentru un dolar.

UPDATE ora 12:46

Boris Johnson a mers în Capitala Ucrainei, în secret. Premierul britanic a ajuns în Kiev fără ca mass-media mondială să știe că acesta se afla acolo. El s-a plimbat pe străzile orașului împreună cu președintele Volodimir Zelenski.

UPDATE ora 12:02

Guvernul Ucrainei stabilește noi coridoare pentru evacuarea în siguranță a civililor. Rusia își concentrează atacurile pe estul Ucrainei.

UPDATE ora 11:45

Estul Ucrainei este bombardat de forțele ruse, având loc o ditrugere a gării, iar incidentul s-a desfășurat pe timp de noapte și nu au fost găsite victime.

UPDATE ora 11:30

Vladimir Putin a numit un nou general rus care să coordoneze războiul, iar comandanții săi vorbesc despre o nouă fază de pe câmpul de luptă, un efort de cucerire a părților din regiunea Donbas.

UPDATE ora 11:20

Forțele Armate Ucrainene au declarat că Rusia va continua să lovească infrastructura de transport pentru întrerupea aprovizionării țării cu bunuri. Comandamentul militar a transmis că armata rusă rușii desfășoară „acțiuni de provocare” în Transnistria.

UPDATE ora 10:50

Un militar a făcut analiza unei drone prăbușite, trimise de forțele ruse. Aparatul de zbor Orlan-10 conține o cameră foto cu comutator pornit/oprit și un circuit atașat.

UPDATE ora 10:35

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a afirmat că este o mare greșeală faptul că Germania și Franța nu au acceptat ca Ucraina să intre în NATO. Dacă țara vecină se afla în NATO, acest război nu ar mai fi avut loc.

UPDATE ora 10:30

19.500 de soldați ruși au murit de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina. Armata ucraineană afirmă că a distrus 725 de tancuri, 154 de avioane, 137 elicoptere, 1.387 de vehicule militare și 347 de sisteme de artilierie.

UPDATE ora 09:40

În Horenka, un oraș de lângă Kiev, au fost distruse toate clădirile, rămânând în picioare doar o moară de vânt. Acest oraș a fost distrus de forțele lui Vladimir Putin.

UPDATE ora 09:35

Rusia va putea folosi muniție cu fosfor în Mariupol. Ministerul britanic al Apărării a făcut aunțul într-un raport publicat privind războiul dintre Rusia și Ucraina.

UPDATE ora 09:25

Autoritățile din Turcia înființează o companie aeriană pentru turiștii ruși. Sediul va fi situat în orașul Antalya, pe coasta mediteraneană a Turciei.

UPDATE ora 09:16

Uniunea Europeană pregătește al șaselea pachet de sancțiuni contra Rusiei. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că s-ar putea opri achiziția de petrol şi gaze din Moscova.

UPDATE ora 09:00

Vladimir Putin îl numește pe Aleksandr Dvornikov „un general cu experiență de teren căpătată în Cecenia și Siria”. Mark Hertling, generalul locotenent în retragere a specificat că bărbatul cu experiență a fost mobilizat în est și este, în prezent, comandantul districtului militar de sud.

UPDATE ora 08:45

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a afirmat că va „elibera complet regiunile de est Luhansk și Donețk și va lua Kievul și toate celelalte orașe”. Va avea loc o adevărată ofensivă asupra capitalei Ucrainei.

UPDATE ora 08:30

Ministrul de finanțe Anton Siluanov a afirmat că Rusia a amenințat cu acțiuni în justiție. Acest lucru se va întâmpla doar dacă Occidentul va forța intrarea în capacitatea de plată.

UPDATE ora 08:00

Peste 4,5 milioane de ucraineni au părăsit țara. Polonia a fost țara care a primit cei mai mulți refugiați, urmând România, Ungaria și Republica Moldova

UPDATE ora 07:45

Președintele Volodimir Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru atacuri mai puternice. Acesta precizează că armata rusă este lașă și minte în legătură cu crimele din Bucha.

„Trupele ruse vor trece la operațiuni și mai puternice în estul țării noastre. Dar ne pregătim pentru acțiunile lor. Vom răspunde! Ei spun că nu au comis crimele din Bucha, ci noi. Pun lovitura de rachetă de la Kramatorsk în seama noastră. Armata rusă a mințit că, după mai bine de șase săptămâni de război, nu a lovit niciun obiectiv civil! Știți de ce? Din lașitate. Totală! A tuturor! De sus până jos. Când lașitatea crește, se transformă într-o catastrofă”, a declarat președintele Ucrainei.

UPDATE ora 07:30

Banca Mondială a anunțat că Economia Ucrainei se va reduce cu 45%, deoarece majoritatea ucrainenilor au fost forțați să lupte sau să fugă.

În articolul
LIVE TEXT. Volodimir Zelenski cere ajutor militar, după ce zeci de mii de oameni au fost uciși de ruși, în Mariupol. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică
Retete • la 15:12
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică
  • Rețetă de papanași sănătoși
  • De ce să eviți papanașii prăjiți
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Emisiuni TV • la 15:12
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
  • Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani
  • A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis
  • În ce stare este fostul primar
Planurile de înmormântare ale regelui Charles, actualizate în mod regulat după ce suveranul a primit diagnosticul de cancer: "Este într-adevăr foarte bolnav..." 
Stiri internationale • la 14:30
Planurile de înmormântare ale regelui Charles, actualizate în mod regulat după ce suveranul a primit diagnosticul de cancer: "Este într-adevăr foarte bolnav..." 
  • Starea de sănătate a regelui Charles nu este deloc una bună
  • Planurile de înmormântare ale suveranului, actualizate în mod regulat după diagnosticul de cancer
Caz revoltător în Gorj. Un copil român de șase ani a fost vândut de familie pentru 8.000 de lei. Ar fi fost scos din țară cu o procură falsă
Stiri interne • la 14:30
Caz revoltător în Gorj. Un copil român de șase ani a fost vândut de familie pentru 8.000 de lei. Ar fi fost scos din țară cu o procură falsă
  • Caz revoltător în Gorj
  • Un copil român de șase ani a fost vândut de familie pentru 8.000 de lei
  • Ar fi fost scos din țară cu o procură falsă
Claudia Pătrășcanu a plecat în vacanță cu băieții ei și ai lui Gabi Bădălău! Ce destinație a ales artista / VIDEO
Showbiz intern • la 14:03
Claudia Pătrășcanu a plecat în vacanță cu băieții ei și ai lui Gabi Bădălău! Ce destinație a ales artista / VIDEO
  • Claudia Pătrășcanu, vacanță cu cei doi băieți ai săi și ai lui Gabi Bădălău
  • Ce destinație a ales artista de această dată
Costel Biju, imagini rare cu mama lui: „Iubirea mea cea mai mare”. Cât de bine se înțelege manelistul cu femeia care i-a dat viață / FOTO
Showbiz intern • la 13:54
Costel Biju, imagini rare cu mama lui: „Iubirea mea cea mai mare”. Cât de bine se înțelege manelistul cu femeia care i-a dat viață / FOTO
  • Costel Biju, imagini rare cu mama lui:
  • Cât de bine se înțelege manelistul cu femeia care i-a dat viață
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
recomandare pe antena3.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Ce să faci neapărat cu carnea de miel înainte de a o băga la cuptor. Secretul care îi dă gust special
recomandare pe playtech.ro
Ce să faci neapărat cu carnea de miel înainte de a o băga la cuptor. Secretul care îi dă gust special
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge
recomandare pe playtech.ro
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vicepreședintele Turciei este în România! Anunț de ultimă oră făcut de Marcel Ciolacu
recomandare pe dailybusiness.ro
Vicepreședintele Turciei este în România! Anunț de ultimă oră făcut de Marcel Ciolacu
ATENȚIE! Aceasta este lista românilor excluși de la plată de Guvern
recomandare pe dailybusiness.ro
ATENȚIE! Aceasta este lista românilor excluși de la plată de Guvern
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close