MAE a transmis: Trei români din Italia, infectaţi cu coronavirus

Trei români din Italia, infectaţi cu coronavirus © Arhiva

Recent o româncă care locuieşte în Italia a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus, acum alţi doi români au contactat virusul.

Virusul ucigaş din China nu se opreşte din a face victime. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că trei români care locuiesc în Peninsulă au contactat coronavirusul.

Cele trei victime ale coronavirusului locuiesc în Treviso, Lombardia şi Emilia-Romagna.

"În continuarea informațiilor privind existența unor cetățeni români printre persoanele depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul Republicii Italiene, MAE face următoarele precizări: Potrivit datelor obținute în cursul zilei de ieri de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova. De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna", au anunţat reprezentanţii MAE, într+un comunicat. 

În Peninsulă sunt 3.296 de persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus, printre aceştia se află şi cei trei români.

Prima româncă care a contactat coronavirusul, în vârstă de 43 de ani, locuieşte în Lombardia şi este izolată la domiciliu.

Femeia a insistat ca atât fiica, cât şi soţul ei să fie testaţi, de frică să nu se afle şi ei în pericolul de a fi infectaţi cu coronavirus.  Românca stabilită în Italia se ocupă de îngrijirea bătrânilor, astfel că, riscul de infectare este foarte mare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro