Magazine româneşti din Londra, atacate de xenofobi: "Plecaţi odată!”

Magazine româneşti din Londra, atacate de xenofobi: "Plecaţi odată!”

Două magazine româneşti din Londra au fost asaltate de mesaje xenofobe, proprietarii fiind avertizaţi că nu sunt sunt doriţi în oraşul Burnt Oak.

Unul dintre antreprenori susţine că cei care i-au trimis mesajele sunt "analfabeţi" şi că nu înţelege de ce localnicii s-ar purta astfel, având în vedere că nu a avut neplăceri din partea nimănui, până la momentul primirii mesajelor.

Liviu Chiroşcă, proprietarul unei covrigării din Londra, a mărturisit că a primit prin poştă un mesaj de tip xenofob.

„Nu v-aţi îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceţi în România – cu ţiganii voştri. Nu sunteţi bineveniţi aici – Şi niciodată nu veţi fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulţi dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră ţară. Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial, restul sunt magazine ieftine de haine şi magazine ponosite de mărunţişuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveţi doar români în magazinul vostru şi sper să nu rezistaţi mult şi putem să vă vedem duşi. Plecaţi odată!”, este textul scrisorii publicate de către jurnalistul Petru Clej pe Radio France International.ro

Antreprenorul mai spune că nu este pentru prima oară când primeşte mesaje de acest tip.

Ce spun autorităţile despre comportamentul localnicilor

Liviu Chiroşcă nu este singurul antreprenor care a primit mesaje de acest tip. Şi Nicolae Caminschi, din Republica Moldova, a primit un mesaj asemănător, având un birou de contabilitate pe aceeaşi stradă.

Ambasada României din Marea Britanie a sesizat evenimentul şi a postat un mesaj al ambasadorului Dan Mihalache.

„Regret şi condamn situaţii de genul celor semnalate în mass-media şi reiterez faptul că autorităţile britanice ne-au asigurat că cetăţenii români, asemeni celorlalţi cetăţeni europeni, se bucură de dreptul de a locui, munci sau studia în Regatul Unit în conformitate cu prevederile Acordului de Retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană şi potrivit prevederilor legislaţiei britanice”, a precizat ambasadorul Dan Mihalache.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro