Marea Britanie, reguli stricte după Brexit. Se închid graniţele pentru muncitorii necalificaţi, iar limba engleză va deveni o condiţie obligatorie

Marea Britanie, reguli stricte după Brexit © Arhiva

Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană, iar acum Regatul Unit are noi reguli. Veştile nefiind unele favorabile românilor care îşi duc traiul acolo sau care vor să plece în Londra.

După Brexit, Marea Britanie a anunţat noi reguli pentru străinii care se afla deja acolo sau care intenţionează să se mute acolo, conform presei internaţionale.

Veştile nu sunt deloc bune pentru muncitorii necalificaţi, dar nici pentru cei care nu vorbesc fluent engleza. Aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru intrarea în Regat.

Astfel, autorităţile din Marea Britanie au decis ca muncitorii necalificaţi să nu mai poată munci pe teritoriul lor. De asemenea, vor mai avea interzis în câmpul muncii şi cei care nu ştiu să vorbească limba engleză.

Totodată, vor putea lucra în UK doar cei care ajung acolo pentru că deja au o ofertă de muncă, cu un salariu minim de 25.600 de lire. O scădere a acestuia de până la 20.480 de lire se va accepta doar în domenii cu deficit de personal.

Poate cea mai proastă veste este aceea că românii din construcţii nu vor mai putea lucra pe cont propriu, fără a fi angajaţi la sosirea în UK.

Din 2021 va trebui toţi cei care vor să călătorească sau să muncească în UK să aibă paşaport. Intrarea în ţară doar pe baza cărţii de identitate va fi interzisă.

Încă o regulă impusă de autorităţi ar fi aceea ca persoanele care vor intra în Regat să aibă minim diploma de bacalaureat.

Veşti bune sunt doar pentru sportivi, muzicieni şi actori. Toţi cei din domeniul divertismentului vor putea intra în UK pentru competiţii, spectacole şi audiţii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro