Martinelli - farsa de pe WhatsApp care te-ar fi lăsat fără tot din telefon în 10 secunde

WhatasApp © Fotografie simbol: pixabay.com

O farsă care poate în primă fază te-ar fi speriat a reuşit să pună pe jar milioane de oameni! "Martinelli" a apărut încă de anul trecut pe WhatsApp. Aceasta i-ar păcăli pe utilizatori că serviciul de mesaje criptate este vulnerabil în faţa unui software în format video. 

Întregul program era anunţat a fi capabil să te lase fără tot ce ai în telefon în mai puţin de 10 secunde şi îţi afectează şi dispozitivul, scrie dailymail.co.uk. 

„Avertisment de la An Garda. Un expert IT vă sfătuiește să nu deschideți video-ul numit Martinelli care va fi distribuit mâine pe WhatsApp. Vă infectează telefonul și nimic nu-l poate repara. Distribuiți mesajul mai departe”, este unul dintre avertismentele false pe care le-au primit unii utilizatori WhatsApp.

WhatsApp a anunţat oamenii cu privire la această farsă care nu a fost deloc amuzantă.

Pe de altă parte, în alte ţări era un mesaj despre "WhatsApp Gold" care ar fi fost la fel ca "Martinelli", însă, potrivit specialiştilor, era vorba despre un upgrade care nu te ajuta cu nimic. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

R.P. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro