Măsura împotriva pandemiei de coronavirus: Ungaria își închide toate granițele

Ungaria își închide toate granițele © Facebook

Săptămâna trecută, Guvernul Viktor Orban a primit propunerea de a instituii  la nivelul întregii țări stare de urgență, în contextual pandemiei cu coronavirus.

Acum, la doar câteva zile distanță, autoritățile din Ungaria au decis închiderea granițelor, pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

În contextul pandemiei de coronavirus, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat, luni, direct din fața Parlamentului de la Budapesta, că s-a luat decizia închiderii granițelor pentru toți cetățenii străini. Astfel, răspândirea coronavirusului ar fi oprită sau cel puțin diminuată.

De teamă că virusul ucigaș din China continua să facă victime pe teritoriul țării lor, autoritățile din Ungaria au trecut la măsuri extreme. Prim-ministrul a declarant că închiderea granițelor este una dintre mpsurile prin care ar putea Evita răspândirea noului virus. Până la găsirea unui vaccine împotriva Covid-19, Viktor Orban a precizat că doar măsurile luate și respectate de către toată populație îi ajută să treacă cu bine peste această pandemie.

„Trebuie luate noi decizii deoarece, până când vom avea un vaccin, acestea sunt singura noastră şansă de a reduce răspândirea virusului”, a spus Viktor Orbán, conform Digi24.ro. 

Conform celor spuse de șeful executivului de la Budapesta, granițele Ungariei se vor închide doar pentru cetățenii străini. Doar maghiarii vor fi cei care vor mai putea pătrunde pe teritoriul Ungariei.

Premierul Viktor Orban le-a cerut cetățenilor maghiari să amâne organizarea sua participarea la orice eveniment public. De asemenea, politicianul le-a sugerat persoanelor cu vârsta peste 70 de ani să nu își părăsească locuințele în această grea perioadă.

Totodată, în Ungaria se vor închide cluburule de noapte și cinematografwle, iar cafenelele și restaurantele vor fi deschide doar pentru o jumătate de zi, mai exact până la ora 15.00.

Din cauza coronavirusului, în Ungaria o persoană a muit, iar alte 39 sunt infectate cu Covid-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro