Măsuri extreme în întreaga lume! Turcia închide moscheile, iar Irlanda barurile

Măsuri extreme în întreaga lume! Turcia închide moscheile, iar Irlanda barurile © pixabay

În contextul pandemiei declarate de coronavirus, mai multe țări au luat măsuri fără precedent.

Turcia a anunțat astăzi suspendarea rugăciunilor colective, organizate în moschei. Nici marea rugăciune organizată în zilele de vineri nu va mai avea loc, cu scopul limitării răspândirii virusului. Aceste măsuri sunt în vigoare până la noi directive din partea conducerii Turciei, potrivit AFP. 

"A devenit necesară suspendarea rugăciunilor colective în moschei", a declarat liderul autorităţii turce pentru chestiuni religioase, Ali Erbaş.

Tot Erbaș a declarat că moscheile vor rămâne, totuși, deschise pentru credincioși, pentru a le permite "să se roage într-o manieră individuală".

Un anunț a fost făcut pe Twitter și de Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca. El a declarat că peste 10.300 de persoaneau fost deja cazate în căminele studențești din Ankara și Konya.

Grație suspendării cursurilor de către autoritățile din Ankara, mulți studenți au părăsit căminele, astfel că pelerinii au la dispoziție camere individuale complet amenajate.

Și în avioanele care aduc pelerini străini în Turcia se fac controale temeinice, pentru a-i direcționa spre spitale pe cei care prezintă simptome specifice infectării cu coronavirus.

Din 27 februarie a fost anunțată, de către Direcția pentru Afaceri Religioase, suspendarea pelerinajelor ținute la Mecca. A fost declarată întoarcerea a peste 21.000 de pelerini despre care s-a aflat că încă se află în orașul sfânt. Persoanele care s-au întors până acum au fost controlate, iar cei care nu au acuzat probleme de sănătate au fost trimiși acasă, cu recomandarea de a nu-și părăsi dimiciliul timp de 14 zile.

Noi măsuri impuse în Irlanda

Și Irlanda a adoptat o serie de măsuri stricte. Cu doar o zi înainte de celebrarea celei mai mari sărbători a irlandezilor, Sfântul Patrick, Guvernul a decis închiderea tuturor barurilor.

Mai mult, Guvernul a rugat rezidenții să nu organizeze "petreceri în locuinţe private sau în alte clădiri, întrucât ele ar putea periclita sănătatea oamenilor".

Mai mulți patroni de baruri și restaurante au depus o cerere la Guvern, în vederea închiderii de locații, fiind nevoie de o directivă oficială pentru a fi posibil acest lucru.

"Distanţarea socială nu funcţionează în Irlanda în acest moment şi avem nevoie de un apel naţional, la nivelul întregii ţări, care să stipuleze că toate spaţiile în care există posibilitatea unor adunări colective să fie închise", a declarat Adrian Cummins, directorul Asociaţiei Restaurantelor din Irlanda, pentru RTE.

În urma acestor măsuri, aproximativ 70.000 de angajați din baruri, restaurante și cafenele vor rămâne temporar fără loc de muncă.

Până la momentul actual, în Irlanda au fost confirmate 169 de cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus, iar în Irlanda de Nord au fost declarate 45 de cazuri.

Până pe 29 martie vor fi închise și școlile, dar și universitâțile irlandeze, rezidenții fiind sfătuiți să își continue activitățile profesionale de acasă, dar și să limiteze acțiunile sociale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro