Medicii au realizat topul celor mai eficiente tratamente pentru coronavirus, până în prezent. Iată care sunt acestea
Publicat pe 25.08.2020 la 22:58 Actualizat pe 25.08.2020 la 22:58
În urma rezultatelor obţinute, medicii au realizat topul celor mai eficiente tratamente anti-coronavirus, de până în prezent. Chiar dacă va mai dura ceva până la obţinerea unui vaccin sau unui tratament total eficiente, medicii au ajuns la concluzia că acestea sunt medicamentele care pot îmbunătăţi starea pacienţilor.
- Top 6 medicamente anti-coronavirus
Dexametazonă
Dexametazona este un medicament foarte ieftin si care se găseşte oriunde pe glob. În urma unui studiu realizat de Universitatea Oxford, s-a demonstrat că 1 din 8 pacienţi a fost salvat de acest tratament. Dexametazona se foloseşte acum ca tratament pentru bolnavii cu forme grave de coronavirus.
Tratamentul cu plasmă
Plasma este colectată de la persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus şi s-au vindecat. Aceasta conţine anticorpi, care îi ajută pe cei care sunt încă infectaţi să lupte cu boala. Cu toate acestea, majoritatea experţilor spun că mai este nevoie de studii pentru a înţelege cum funcţionează tratamentul şi cărui tip de pacienţi trebuie aplicat.
Remdesivir
Acesta este un medicament scump, care a fost realizat pentru hepatita C, dar nu a fost eficient. Tratamentul a mai fost folosit pentru pacienţii cu Ebola, iar acum se încearcă folosirea lui şi pentru infecţia de COVID-19. Încă nu se ştie dacă poate reduce decesele, însă ar grăbi vindecarea cu câteva zile.
Tocilizumab
Tocilizumab este un anticorp folosit pentru tratarea artritei reumatoide. Acesta se injectează, şi ar putea reduce inflamaţiile provocate de coronavirus.
Medicamentele pentru tensiune arterială
Potrivit cercetătorilor, medicamentele pe care le iau persoanele care suferă de tensiune arterială ar putea să scadă riscul de deces din cauza coronavirusului. Cu toate acestea, tratamentul nu este recomandat persoanelor care nu suferă de hipertensiune arterială.
Interferon beta inhalat
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southampton spun că, în urma testelor, pacienţii care au inhalat acest medicament s-au vindecat mult mai repede decât ceilalţi. Utilizarea iniţială a interferonului beta este de a trata scleroza multiplă.