Medicii britanici au făcut noi descoperiri. Care sunt simptomele ce pot semnala infecția cu Covid-19

Care sunt simptomele ce pot semnala infecția cu Covid-19 © Arhiva

Toată lumea vorbește acum de coronavirus. Cu ce se tratează, cum se depistează, cum se contactează, dar mai ales despre simptomele pe care le simți atunci când ai contactat deja noul coronavirus.

Pentru că întreaga lume este într-o luptă continuă de stopare a răspândirii coronavirusului, medicii britanici au făcut noi descoperiri.

Cadrele medicale din Regatul Unit au identificat noi simptome la persoanele care au contactat coronavirusul. Conform ultimelor studii, victimele coronavirusului își pot pierde gustul și mirosul.

Conform presei internaționale, unul dintre consultanții Asociației Britanice de Otorinolaringologie a declarat că aceste două noi simptome pot indica faptul că o persoană este infectată cu noua tulpină de coronavirus.

Pentru că multe persoane ajung să fie depistate pozitiv cu coronavirus, deși nu prezintă simptomele specific, aceștia ar putea să își dea seama că au contactat virusului dacă prezintă o pierdere a mirosului sau a gustului.

"Studiile arată că noul coronavirus pătrunde în organism prin intermediul ochilor, nasului și gâtului. Am identificat, de asemenea, un nou simptom, și anume pierderea simțului mirosului și a gustului. Astfel, persoanele asimptomatice, dar care nu mai au gust și nici miros, ar trebui să se auto-izoleze, pentru a reduce răspândirea virusului", a declarat profesorul Nirmal Kumar, conform observator.tv.

De asemenea, potrivit lui Nirmal Kumar, tinerii sunt mai predispuși să prezinte aceste două simptome, decât să aibă febră sau să tușească.

Noile descoperiri ale experților britanici au venit după ce doi dintre consultanții Asociației Britanice de Otorinolaringologie au fost testați pozitiv la Covid-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro