Mii de oameni au murit după ce au crezut informații false despre Coronavirus. La ce măsuri şocante apelau aceştia, în speranţa că se vor proteja
Publicat pe 11.08.2020 la 17:30 Actualizat pe 11.08.2020 la 17:30
Oamenii de ştiinţă au realizat un nou studiu în legătură cu informaţiile false care au circulat pe internet despre noul Coronavirus. "Leacurile minune" au dus la moartea a mii de oameni, în timp ce alţii au avut nevoie de asistenţă medicală.
- Mii de oameni au murit din cauza dezinformării despre Coronavirus.
- S-au tratat cu “leacuri minune”, în speranţa că se vor proteja.
Oameni de ştiinţă din mai multe ţări, printre care şi Australia, Japonia şi Thailanda, au realizat un studiu asupra dezinformărilor care au circulat în mediul online despre noul Coronavirus. Din păcate, mii de oameni au murit sau au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au crezut diferite informaţii false.
Studiul s-a bazat pe date adunate între lunile decembrie 2019 şi aprilie 2020, din 87 de ţări. În urma acestuia, s-a descoperit că 800 de oameni au decedat după ce au crezut că îşi vor dezinfecta corpurile, dacă vor ingera substanţe alcoolice foarte concentrate. Alţi 5.900 de oameni au ajuns la spital, după ce au consumat metanol. Din nefericire, 60 dintre aceste persoane şi-au pierdut vederea.
În India au circulat informaţii conform cărora consumarea de urină de urină sau bălegar de vacă protejează împotriva noului Coronavirus. În Arabia Saudită au circulat informaţii asemănătoare pe internet, consumul de urină de cămilă fiind considerat leac.
Oamenii de ştiinţă care au realizat studiul le-au cerut guvernelor şi organizaţiilor internaţionale să aibă în grijă informaţiile care circulă pe reţelele de socializare şi să colaboreze cu companiile de social media pentru a se asigura că doar informaţiile corecte circulă în mediul online.