NASA face angajări. Ce condiţii trebuie să îndeplinească un viitor astronaut pe Marte

NASA face angajări. Ce condiţii trebuie să îndeplinească un viitor astronaut pe Marte

Agenţia Spaţială Americană a anunţat de curând că este în căutare de astronauţi pentru misiunile programate în viitor.

Până în luna martie, cercetătorii NASA mai trebuie să atribuie şi contractul de producţie al unui nou vehicul lunar pe care au în plan să îl construiască.

Ce trebuie să facă viitorii astronauţi 

Doritorii de aventuri spaţiale în cadrul NASA trebuie să fie cetăţeni americani, cu studii superioare acreditate în domenii ca inginerie, biologie, fizică sau matematică, potrivit Agenţiei.

Printre candidaţi se vor număra şi cei înscrişi la medicină care în prezent sunt la doctorat sau au terminat toate stadiile profesionale şi care deţin acreditările necesare din programele pilot din şcolile absolvite.

Mai mult, candidaţii trebuie să aibă şi experienţă la bordul avioanelor de minim doi ani, dar şi 1.000 de ore de zbor.

Cei înscrişi vor fi acceptaţi în urma testelor fizice la care vor fi supuşi. După admitere, candidaţii trebuie să parcurgă doi ani de antrenament pentru a deveni scufundători militari certificaţi şi specializaţi în supravieţuire, robotică, dar şi să cunoască foarte bine limba rusă.

Ce salariu are un astronaut

În funcţie de realizările profesionale şi academice, un astronaut din sectorul privat primeşte sume cuprinse între 55.000 şi 120.000 de dolari, potrivit Forbes.

Astronauţii din cadrul armatei beneficiază de o remuneraţie diferită. Primii astronauţi ai NASA au fost angajaţi în anul 1959, pentru prgramul spaţial Mercury. De atunci au mai avut loc misiuni speciale în care au luat parte peste 500 de astonauţi.

Din anul 1972 nici un om nu a mai ajuns pe Lună, în momentul de faţă acesta fiind un obiectiv important pe care NASA doreşte să-l atingă.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro