Noi măsuri luate în Italia de teama coronavirusului. Se suspendă plata ratelor

Noi măsuri luate în Italia de teama coronavirusului © Arhiva

Italia a fost pusă sub carantină totală. Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Coronavirusul a făcut prăpăd în Peninsulă, fiind cea mai afectată ţară după China, epicentrul virusului ucigaş.

Autorităţile au luat măsuri drastice în contextul răspândirii coronaviruslui, însă acum o altă măsură este posibil să fie adoptată.

Guvernul Italiei are în plan să suspende plata ratelor la creditele ipotecare, dar şi plata unor taxe. Această decizie va fi luată pentru a veni în ajutorul persoanelor care au contactat coronavirusul.

Cea care a făcut această declaraţie a fost Laura Castelli, ministrul adjunct al economiei din Italia. Aceasta a mărturisit că masurile se va aplica în mod excepţional persoanelor infectate cu Covid-19.

Iată care sunt măsurile ce se vor pune în aplicare în contextul răspândirii coronavirusului:

- suspendarea plăţii ratelor la creditele imobiliare pentru cetăţeni (în anumite condiţii). Suspendarea nu înseamnă anularea ratelor, ea va veni la pachet cu prelungirea perioadei de rambursare

- suspendarea plăţii unor taxe şi contribuţii către bugetul de stat

- facilităţi speciale pentru companiile mici care au sub 6 angajaţi

- facilităţi pentru salariaţii care îşi pierd locurile de muncă din cauza crizei

Aceste decizii nu sunt luate în Italia pentru prima dată. Suspendarea plăţilor a fost pusă în aplicare pentru persoanele fizice, dar şi pentru întreprinderile mici, în perioada crizei financiare.

Italia sau zona roşie, aşa cum a fost numită Peninsulă din cauza virusului ucigaş care s-a răspândit cu rapiditate a extins măsurile de urgenţă împotriva epidemiei. La începutul acestei săptămâni, premierul Italiei, Giuseppe Conte le-a ordonat tuturor celor care se află în Peninsulă să nu îşi părăsească locuinţele, călătoriile fiind acceptate doar în cazuri excepţionale şi atunci după ce îşi cer permisiunea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro