Noi temeri legate de coronavirus, după ce un copil a fost infectat cu virusul ucigător
Publicat pe 30.01.2020 la 10:16 Actualizat pe 30.01.2020 la 10:22
Coronavirsul este de neoprit. Virusul din China s-a răspândit pe mai multe continente, luând tot mai multe vieţi pe zi ce trece. Până în acest moment, conform presei internaţionale, sunt 170 de decese şi 7.815 de oameni infectaţi.
Coronavirsul este de neoprit. Virusul din China s-a răspândit pe mai multe continente, luând tot mai multe vieţi pe zi ce trece. Până în acest moment, conform presei internaţionale, sunt 170 de decese şi 7.815 de oameni infectaţi.
După numeroasele temeri pe baza răspândirii coronaviruslui, acum autorităţile sunt în alertă maximă.
Temerile medicilor vin după ce un băiat de numai 10 ani a fost diagnosticat cu infecţie cu coronavirus. Diagnosticul minorului a pus în alertă pe toată lumea, mai ales că băiatul nu a avut vreun simptom specific virusului ucigător din China.
Pe acest fond, specialiştii se tem că oamenii ar putea răspândi virusul fără să ştie că deja sunt infectaţi.
Băiatul de doar 10 ani din Shenzhen şi-a vizitat împreună cu familia sa rudele din Wuham , cu ocazia Anului Nou. Întorşi acasă, toţi membri familiei au început să se simtă rău şi să aibă simptomele specifice gripei, fiind trataţi imediat, doar băieţelul părea perfect sănătos.
Totuşi, el a fost diagnosticat cu coronavirus, după ce mama micuţului a insistat ca băiatul ei să fie testat. Acela a fost momentul când, atât familia, cât şi medicii au rămas şocaţi. Fără a avea vreun simptom, copilul a fost infectat şi diagnosticat cu coronavirus.
"Este posibil să existe persoane care răspândesc virusul, în focare mici, dar care nu merg la spital, deoarece nu se simt atât de rău”, a declarat Ralph Baric, profesor de microbiologie şi imunologie la Universitatea din Carolina de Nord.
Acum infectarea asimtomatică aduce alte temeri oamenilor din întreaga lume, virusul răspândindu-se deja în 15 ţări.
Astfel de cazuri au mai existat şi în Germani, acolo unde patru persoane au fost infectate cu coronavirus, după ce la evenimentul la care se aflau, era prezentă şi o persoana infectată, însă care nu a avut niciun simptom specific.
"Aceste cazuri atipice de pneumonie ar putea servi drept o posibilă sursă de propagare a epidemiei”, a precizat Kwok-Yung Yuen, de la Universitatea din Hong Kong, potrivit presei internaţionale.