Noile studii arată că virusul COVID-19 rezistă și la temperaturile de vară
Publicat pe 25.03.2020 la 22:48 Actualizat pe 25.03.2020 la 22:54
Dacă până acum se zvonea că noua tulpină de coronavirus va dispărea odată cu venirea verii, nerezistând la temperaturile ridicate, acum un nou studiu dă totul peste cap și pune autoritățile pe jar.
Dacă până acum se spunea că noua tulpină de coronavirus va dispărea odată cu venirea verii, nerezistând la temperaturile ridicate, acum un nou studiu dă totul peste cap și pune autoritățile pe jar.
Conform ultimului studiu, există probabilitatea ca temperaturile de vară să nu elimine virusul COVID-19, așa cum se credea până în acest moment.
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a declarat că în urma unor cercetări, s-a descoperit faptul că virusul ucigaș nu devine mai puțin periculos în condițiile în care gradele urcă în termometre. Astfel, în statele din emisfera nordică, căldura și umezeala nu vor face ca noul coronavirus să dispară sau să devină mai puțin periculos.
„Nu există până acum dovezi că SARS-CoV-2 va prezenta o sezonalitate marcată de iarnă, ca alte coronavirusuri”, arată un raport al ECDC.
Din primele analize efectuate de specialiști, reiese faptul că virusul este mult mai activ și mai puternic în climat tropical umed. Astfel, în Guangxi și Singapore, COVID-19 poate fi mult mai puternic decât în alte părți ale globului.
Pericolul ca virusul ucigaș să persiste și pe timp de vară în celelte părți ale lumii este unul nu foarte ridicat, conform Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor. Însă, chiar și așa existe șanse ca virusul că continue să facă victime.
Noul studiu a fost realizat pentru toate cele 27 de state ale Uniunii Europene, dar și pentru Regatul Unit, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.