Noul tratament adună oamenii la cozi uriașe! Cum vor bolnavii să se trateze de coronavirus
Publicat pe 24.03.2020 la 08:39 Actualizat pe 24.03.2020 la 08:43
Răspândirea de mare amploare a noului tip de coronavirus a făcut oamenii să apeleze la orice tratament nou apărut, doar pentru a scăpa de această boală nemiloasă.
Răspândirea de mare amploare a noului tip de coronavirus a făcut oamenii să apeleze la orice tratament nou apărut, doar pentru a scăpa de această boală nemiloasă.
Astfel, sute de oameni din Marsillia s-au adunat la cozi uriașe în fața unei clinici, pentru a fi testați și tratați cu un nou tratament, despre care se crede că ar avea efect în fața virusului.
Acest lucru este posibil, după ce un medic francez a declarat că deține un antidot pentru coronavirus. Tratamentul este format din doua substanțe, hidroxiclorochină, medicament folosit în tratarea malariei, și azitromicină, un antibiotic puternic.
Deși este privit cu scepticism de unii, mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 au afirmat că se simt bine, la doar câteva zile de la prima administrare a tratamentului.
„În cazul acestui medicament, clorochina, faptul că este foarte eficientă a fost demosntrat pe un număr mic de pacienţi. Este un lucru pe care anumiţi metodologi îl critică, dar este realiatea. Date fiind rezultatele sale, nu este etic pentru noi să nu propunem acest medicament pacienţilor noştri”, a spus Philippe Brouqui, director medical IHU Marsilia.
În ce constă noul tratament împotriva coronavirusului
Pentru bolnavii de coronavirus, fiecare tratament nou apărut reprezintă o rază de speranță care asigură, din punctul lor de vedere, vindecarea de această boală periculoasă.
„Tratamentul constă în două pastile, le iau dimineaţa, la prânz şi seara, după cinci zile sunt mai bine. Mai am febră, care cred că o să scadă. În fiecare dimineaţă, la ora 4, vine o infirmieră care îmi introduce un beţisor mare sus pe nară, ca să detecteze virusul. Mi-au spus că diminuează şi că o să se vindece”, a povestit un pacient, Francois David.
Totuși, unii specialiști consideră că, deși noul tratament pare promițător iar rezultatele sunt bune până la momentul actual, este nevoie de mai multe testări și mai multe cercetări în ceea ce îl privește.
„Părerea mea este că hidroxiclorochina este un excelent candidat, ca şi azitromicina, dar nu vor vindeca toţi pacienţii, trebuie să avem un arsenal de mai multe molecule ca să tratăm întreaga populaţie”, a afirmat geneticianul Daniel Cohen.
Profesorul Didier Raoul este inventatorul acestui nou tratament. El folosește hodroxiclorochina pentru tratarea infecțiilor acute a peste 4.000 de pacienți, în ultimii 30 de ani. Meritele lui medicale nu sunt contestate de nimeni, însă corpul medical francez își dorește să rămână deschis și altor propuneri de tratamente.