O altă bancă din SUA a intrat în faliment! Signature Bank este a doua instituție închisă de autorități, într-un singur weekend
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.03.2023 la 08:03
Actualizat pe 13.03.2023 la 08:03
După prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB), vineri, când nu a mai putut face față retragerilor de bani din partea deponenților, majoritatea start-up-uri din industria tech, o altă bancă din SUA a intrat în faliment! Signature Bank, care era evaluată pe bursă la 4,4 miliarde de dolari și avea active de 118 miliarde de dolari, este a doua instituție închisă de autorități, într-un singur weekend.
- O altă bancă din SUA a intrat în faliment!
- Signature Bank este a doua instituție închisă de autorități, într-un singur weekend
A fost un weekend de coșmar în Statele Unite ale Americii. După ce vineri, Silicon Valley Bank (SVB) a fost închisă de autorități, o a doua bancă din SUA a intrat în faliment! Este vorba despre Signature Bank, care era evaluată pe bursă la 4,4 miliarde de dolari și avea active de 118 miliarde de dolari.
Signature Bank este a doua bancă din SUA închisă de autorități, într-un singur weekend
În încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare, autoritățile de reglementare din SUA au închis duminică Signature Bank din New York , un mare creditor din industria cripto. Închiderea bruscă a instituției a subliniat urgența eforturilor extraordinare ale SUA de a sprijini sistemul bancar al națiunii și de a potoli preocupările crescânde ale clienților cu privire la siguranța depozitelor lor.
Autoritățile de reglementare bancară au spus că deponenții de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor și că își vor primi banii înapoi.
Signature este una dintre principalele bănci din industria criptomonedei, care și-a anunțat lichidarea iminentă săptămâna trecută. A avut o valoare de piață de 4,4 miliarde de dolari începând de vineri, după o vânzare de 40% anul acesta, potrivit FactSet. Pe 31 decembrie, Signature avea active totale de 110,4 miliarde de dolari și depozite totale de 88,6 miliarde de dolari, potrivit unui depozit de valori mobiliare.
Ce măsuri au fost luate pentru a opri daunele și a preveni o criză mai mare
Pentru a opri daunele și a preveni o criză mai mare, Fed și Trezoreria au creat un program de urgență pentru a susține depozitele atât la Signature Bank, cât și la Silicon Valley Bank, folosind autoritatea de creditare de urgență a Fed.
Fondul de asigurare a depozitelor al FDIC va fi folosit pentru a acoperi deponenții, mulți dintre aceștia neasigurați din cauza garanției de 250.000 USD a depozitelor. În timp ce deponenții vor avea acces la banii lor, acțiunile și deținătorii de obligațiuni de la ambele bănci sunt distruși, potrivit spuselor unui oficial înalt al Trezoreriei.
Citește și: Casa în care a copilărit Steve Jobs va deveni monument istoric