O altă criză sanitară vine după cea a coronavirusului! ONU avertizează: „Priorități care trebuie analizate urgent”

O altă criză sanitară vine după cea a coronavirusului! ONU avertizează © Profimedia

O nouă criză sanitară apare după cea a coronavirusului. Experții Organizației Națiunilor Unite (ONU) avertizează asupra distrugerilor provocate de această pandemie asupra sănătății mintale. La nivel global, s-a înregsitrat un declin din acest punct de vedere.

Afecțiunile psihologice sunt în creștere din cauza pandemiei de coronavirus. Expunerea constantă la griji, stres, moarte și boală și izolarea forțată pe o perioadă lungă sunt factori care duc la deteriorarea sănătății mintali, explică specialiștii ONU, potrivit Reuters.

„Izolarea, teama, incertitudinea, haosul economic - toate cauzează sau pot cauza probleme psihologice”, a explicat Devora Kestel, directorul Departamentului pentru Sănătate Mintală al ONU.

ONU trage un semnal de alarmă

În raportul întocmit pe această temă, Kestel avertizează faptul că criza coronavirusului va duce la o explozie a numărului și intesității bolilor mintale și încurajează guvernele de pe glob să ia măsuri legat de această problemă.

„Sănătatea mintală şi bunăstarea tuturor societăţilor au fost afectate sever de criză şi reprezintă priorităţi care trebuie analizate urgent”, se arată în raport.

Potrivit studiului, cei mai afectați sunt copiii și tinerii izolați de prieteni și de colectivul de la școală, dar și cadrele medicale care se confruntă zi de zi cu pacienți contaminați și moarte.

Alte elemente care au dus la deteriorarea sănătății mintale sunt creșterea cazurilor de violență domestică, dar și problemele de natură financiară cu care se confruntă milioane de oameni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro