O asistentă din Germania se revoltă împotriva condițiilor de muncă și a salariului mic: "Să vă băgați aplauzele undeva”

O asistentă din Germania se revoltă împotriva condițiilor de muncă și a salariului mic: "Să vă băgați aplauzele undeva” © pixabay

Sistemul de sănătate german este lăudat în această perioadă, în contextul în care, în plină pandemie de coronavirus, țara are un număr foarte mic de morți, în comparație cu numărul celor infectați.

Totuși, există cadre medicale ale sistemului sanitar german care sunt nemulțumite de condițiile în care aceștia sunt obligați să muncească pe un salariu mult prea mic, raportat la eforturile depuse de ei.

O asistentă pe nume Nina Bohmer, de 28 de ani, care lucrează la un spital din Berlin, a postat un mesaj dur pe o rețea de scializare, în care acuza sistemul sanitar de neglijență.

”Suntem obligați să folosim la mai mulți pacienți aceeași mască și același halat de protecție. Trebuie să continuăm să lucrăm, chiar dacă am intrat în contact cu un pacient infectat cu coronavirus”, sunt primele acuzațiie lansate de Nina.

Femeia continuă și spune că au muncit din greu dar nimeni nu apreciază efortul cadrelor medicale: ”Au fost modificate anumite condiții pentru care am luptat îndelung. S-a ajuns ca o asistentă să aibă în îngrijire 50 de pacienți, dar pe toți îi doare în fund”.

Revolta unei asistente medicale din Germania

De asemenea, asistenta susține că cei de la conducerea statului consideră că nu ar fi condițiile de muncă și salariile mici problemele, ci faptul că job-ul nu este suficient de atractiv.

”Mai nou, nici nu mai trebuie să intrăm în carantină după contact cu o persoană infectată. Dimpotrivă, putem fi chemați mai devreme la muncă, asta spune RKI (n.r. – Robert Koch Institute, agenție guvernamentală germană și institut de cercetare responsabil pentru controlul și prevenirea bolilor). Aceeași oameni care recomandă tuturor să stea acasă din cauza acestui virus periculos! Rușine să vă fie vouă, celor care ridicați în slăvi RKI-ul!”, mai adaugă femeia.

Mai mult decât atât, Nina consideră că toate cadrele medicale ar trebui să demisioneze, din cauza tratamentului pe care îl primesc.

"Într-un domeniu în care suntem prost plătiți de ani de zile, în care toată lumea lucrează la limită, se presupune că acum noi trebuie să fim eroii, dar suntem tratați așa? De fapt, toate cadrele medicale ar trebui să-și dea demisia chiar în momentul ăsta!", declară tânăra asistentă.

Salariul unei asistente la început de carieră din Germania ajunge la 2.800 de euro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro