O companie americană, salvarea întregii omenirii? Remediul anti-Covid-19 dezvoltat de Moderna ar avea o eficiență de 95%. Cât protejează de formele grave
Publicat pe 16.11.2020 la 17:30 Actualizat pe 16.11.2020 la 17:30
O companie farmaceutică de renume din America, Morderna, a dezvoltat un nou tip de vaccin care are gradul de eficiență de până la 95%, ba chiar ar putea oferi protecție și împotriva formelor grave de boală cauzată de coronavirus.
- Un nou vaccin ar putea ieși curând pe piață
- Noul remediu, eficient în proporție de 95%
- Ce efecte secundare poate da
Potrivit datelor obținute până la momentul de față din studiile clinice efectuate, potrivit Reuters, noul vaccin ar putea oferi protecție în fața îmbolnăvirii cu noul virus Covid-19 de până la 95%, fiind asemănător cu cel produs se compania Pfizer.
Ambele remedii au fost create prin tehnologiea ARN mesager, care determină organismul uman să producă proteine similare virusului Covid-19, astfel încât sistemul imunitar să lupte împotriva acestuia.
Analiza și studiile efectuate au avut la bază 95 de participanți care au fost infectați în timpul cercetării. Doar cinci dintre ei au primit doze de vaccin, restul primind doze Placebo. Antidotul se administrează în două doze, într-un interval de 28 de zile.
Avantajele noului vaccin american
Unul dintre avantajele acestul vaccin de origine americană este că nu necesită temperaturi mult prea scăzute pentru depozitare, putând fi păstrat și între 2 și 8 grade Celsius timp de o lună de zile. De asemenea, acesta rezistă la temperaturi de sub 20 de grade timp de mai bine de șase luni.
Vaccinul dezvoltat de Pfizer, în schimb, trebuie păstrat la sub 70 de grade, rezistând doar cinci zile la temperaturile standart pentru astfel de remedii.
Un alt studiu clinic arată că vaccinul companiei Moderna previne îmbolnăvirile severe, în timp ce vaccinul companiei Pfizer nu oferă acest beneficiu.
Ce reacții adverse poate da vaccinul anti-Covid-19
Există însă și efecte adverse în ceea ce privește administrarea noului vaccin. O bună parte dintre participanții la studiu au resimțit dureri musculare pe toată suprafața corpului, oboseală excesivă, care le-ar putea perturba activitățile cotidiene, însă aceste afecte au o durată scăzută, fiind întâlnită mai ales după a doua administrare.
La acest moment, vaccinul mai necesită autorizare din partea agențiilor de reglementare, apoi distribuția ar putea începe în Statele Unite ale Americii, fiind produse deja milioane de doze.