O companie din Israel a dezvoltat un kit de detectare a coronavirusului în doar 25 de minute

O companie din Israel a dezvoltat un kit de detectare a coronavirusului în doar 25 de minute © Arhiva

Coronavirusl este de neoprit. Virusul ucigaş din China continuă să facă zilnic noi victime. La nivel mondial 3.079 persoane au murit după ce au contactat coronavirusul, iar alţi 90. 160 de persoane sunt infectate.

Pentru că până în acest moment nu s-a găsit un tratament pentru combaterea virusului, o companie din Israel a anunţat recent că a dezvoltat un kit de diagnosticare rapidă si extrem de precisă a coronavirusului. Astfel, oamenii nu ar mai trebui să stea 14 zile izolaţi pentru a vedea dacă au contactat sau nu virusul din China.

Echipa medicală care a dezvoltat acest kit susţine că prin folosirea acestuia virusul din China poate fi detectat în mai puţin de 25 de minute.

De asemenea, oficialii companiei susţin că nu sunt doar vorbe. Kit-ul se pare că a fost deja testat în diferite laboratoare şi spitale. Totodată şi producţia acestui kit va începe în perioadă imediat următoare, chiar în Roma. Italia fiind cea mai afectată ţară de coronavirus din Uniunea Europeană.

Producţia kit-ului nu se va face doar în Italia, căci compania susţine că acesta va fi accesebilă la scară largă.

Oficialii Institutului de Cercetare din Israel, acolo unde va lua naştere kit-ul minune, susţin că au găsit mari asemănări între virusul Covid-19 şi virusul bronşitei infecţioase care apare la păsările de curte. Astfel, ei susţin că în cel mult 10 săptămâni kit-ul va fi pus la dispoziţia tuturor.

”Scopul nostru este de a dezvolta un vaccin în 8-10 săptămâni și de a-l aproba în maximum 90 de zile” a declarat David Zigdon, CEO al Institutului de Cercetare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro