O femeie din Belgia, testată pozitiv, și-a infectat pisica cu coronavirus

O femeie din Belgia, testată pozitiv, și-a infectat pisica cu coronavirus © Arhiva

Coronavirusul continuă să facă victime. Virusul ucigaș nu ține cont de vârstă și se pare că se răspândește și de la om la animal. Dacă specialiștii sugerau până în acest moment că animalele nu pot transmite coronavirusul, acum o pisică a contactat virusul ucigaș chiar de la stăpâna sa.

O femeie din provincia Liège, Belgia, testată pozitiv cu noul coronavirus, și-a infecatat animalul de companie cu virusul ucigaș. Informația a fost făcută publică de către autoritățile locale, în timpul unei conferințe de presă.

În timpul conferinței la care s-a discutat situația țării în contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile au făcut public cazul femeii și al pisicii ei.

Femeie și pisica erau extrem de apropiate, iar la o săptămână după ce femeia a avut primele simptome specifice virusul ucigaș din China și pisica a fost testată pozitiv cu COVID-19.

"Facultatea de medicină veterinară din Liège a raportat că a fost determinată o infecție cu coronavirus la o pisică. Pisica a locuit cu proprietarul ei, care a început să prezinte simptome ale virusului cu o săptămână înainte de pisică", a spus profesorul Steven Van Gucht.

La fel ca și în cazul oamenilor, pisica infectată a prezentat dificultăți de respirație.

"Pisica a prezentat diaree severă, a vomitat și a avut dificultăți de respirație. Cercetătorii au găsit virusul în materiile fecale ale pisicii", a adăugat Van Gucht.

Deși cazul a fost făcut public, autoritățile nu au dorit să precizeze și dacă animalul de companie a fost sau nu salvat după ce a contactat virusul.

Până în acest moment, la nivel mondial, doar trei animale au fost infectate de oameni cu virusul ucigaș. Doi câini din Hong Kong și pisica din Belgia. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro