O întreagă familie a fost salvată de sub dărâmături, la mai bine de 24 de ore de la cutremurul din Turcia. Imagini emoționante / VIDEO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.02.2023 la 15:47
Actualizat pe 09.02.2023 la 15:47
După mai bine de 24 de ore de la cutremurul din Turcia care a răpus mii de vieți, o familie formată din doi adulți și doi copii, a fost salvată de sub ruinele clădirii în care locuiau. Imagini emoționante cu cei care au fost scoși de sub dărâmături.
- O întreagă familie a fost salvată de sub dărâmături, la mai bine de 24 de ore de la cutremurul din Turcia
- Imagini emoționante
Trecuseră mai bine de 24 de ore de când a avut loc primul cutremur care a zguduit Turica și Siria, și locuitorii din satul Bisnia, situat la vest de orașul Idlib, au avut parte de o adevărată minune. O întreagă familie a fost scoasă de sub ruine, în aplauzele și uralele sutelor de oameni care se rugau ca cei prinși sub dărâmături să fie salvați.
O întreagă familie a fost salvată de sub dărâmături, în Siria
O familie formată din doi adulți și doi copii a fost salvată de sub ruinele clădirii în care locuiau, la mai bine de 24 de ore de când a avut loc cutremurul devastator care a luat mii de vieți și a făcut zeci de mii de victime.
Bilanţul morţilor din Turcia şi Siria a depăşit pragul de 12.000 şi creşte de la o oră la alta. Peste 50.000 de oameni au fost salvaţi în Turcia până acum.
Bilanţul actualizat al tragediei dinTurcia şi Siria indica, la ora 13:27, 17.176 de morţi. În Turcia s-a ajuns la 14.014 de decese, iar în Siria la 3.162.
Seismolog INFP, previziuni sumbre pentru România
Potrivit aproximărilor făcute de Mihai Diaconescu, seismolog al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, nu este exclus ca un cutremur de 7 grade să aibă loc și în România.
"Eu zic că este posibil să se întâmple. Nu s-a mai produs un cutremur de 7 grade din 1990, când au fost cele două cutremure. Inițial, unul a fost creditat cu 6,9 grade, iar americanii de la USGS îl creditează cu 7,1. Sunt 32 de ani, deci ar putea să se producă și la noi, mai ales că nu am sesizat ca din 2004 încoace să mai producă un cutremur de 6 grade, de exemplu", a spus Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), potrivit antena3.ro.