O țară din Europa își schimbă numele. "Am ajuns la un acord"

Europa © foto simbol-pixabay

O nouă schimbare la nivelul Europei. Una dintre țări își va schimba numele. Este vorba despre Macedonia. Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat că Atena şi Skopje au ajuns marţi la un ''acord'' istoric cu privire la numele Macedoniei, informează AFP şi Reuters. Obţinut după o dispută de 27 de ani, acest acord ar putea debloca aderarea Macedoniei la UE şi NATO.

"Am veşti bune: cu puţin timp în urmă am ajuns la un acord cu prim-ministrul Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei pe o chestiune care a fost în mintea noastră de mulţi ani", i-a spus Tsipras preşedintelui grec Prokopis Pavlopoulos marţi după-amiază în timpul unei întâlniri.

"Avem un acord, un acord bun care acoperă toate condiţiile impuse de Grecia", a declarat Tsipras la finalul unei discuţii telefonice cu omologul său macedonean Zoran Zaev. "Micul stat vecin va avea un "nume compus" cu o referire geografică", a adăugat el, fără a oferi detalii suplimentare. Totuşi, presa locală acreditează denumirea "Republica Macedoniei de Nord".

Conform antena3.ro, miza unei reglementări pentru Macedonia este de a obţine undă verde la summit-ul european de la sfârşitul lunii iunie cu scopul de a începe negocieri de aderare cu UE şi pentru a obţine o invitaţie de raliere la NATO la summitul Alianţei din 11 şi 12 iulie. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

M.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro