Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! O nouă pandemie ar putea fi declanșată de zombi arctici
Publicat pe 21.01.2024 la 17:12 Actualizat pe 21.01.2024 la 17:12
Este alertă mondială! Oamenii de știință anunță lucruri terifiante. Virușii zombi arctici ar putea declanșa o nouă pandemie terifiantă. Iată ce declarații au făcut specialiștii și ce ne-ar putea așteaptă!
- Alertă mondială
- Virușii zombi arctici ar putea declanșa o nouă pandemie terifiantă
Oamenii de știință fac predicții terifiante și anunță faptul că omenirea se confruntă cu o nouă amenințare bizară de pandemie.
Virușii zombi arctici ar putea declanșa o nouă pandemie terifiantă
Potrivit informațiilor făcute de oamenii de știință, este vorba despre virușii antici înghețați în permafrostul arctic care ar putea fi eliberați într-o zi de încălzirea climei Pământului. Aceștia ar putea declanșa un focar major de boală.
Ei bine, tulpinile acestor microbi Matusalem, numite și viruși zombi, au fost deja izolate de cercetători care au ridicat temeri că ar putea fi declanșată o nouă urgență medicală globală.
Ei bine, specialiștii susțin că nu este vorba despre o boală nouă pentru știință, ci de o boală care vine din trecutul îndepărtat.
Oamenii de știință au început să planifice o rețea de monitorizare a Arcticii
În acest fel, specialiștii care se ocupă de aceste situații au început să planifice deja o rețea de monitorizare a Arcticii care să identifice cazurile timpurii ale unei boli cauzate de microorganisme antice.
Și asta nu este tot. Mai mult decât atât, acest virus poate să vină cu un episod de carantină și tratament medical de specialitate pentru persoanele infectate.
Specialiștii susțin că pot recurge la astfel de acțiuni, in încercarea de a limita un focar și de a împiedica persoanele infectate să părăsească regiunea.
Tot potrivit declarațiilor recent făcute de oamenii de știință, în anul 2014, geneticianul Jean-Michel Claverie de la Universitatea Aix-Marseille a condus o echipă de oameni de știință care au izolat viruși vii în Siberia și au arătat că încă mai pot infecta organisme unicelulare, cu toate că au fost îngropate în permafrost de mii de ani.
În schimb, mai multe cercetări publicate în cursul anului trecut, au dezvăluit existența mai multor tulpini virale diferite din șapte locații diferite din Siberia. Așadar, acestea au arătat că ar putea infecta celulele cultivate. Mai exact, o mostră de virus avea 48.500 de ani.