Orașul care intră pentru a cincea oară în lockdown. "Nimic din această epidemie nu este drept"
Publicat pe 16.07.2021 la 10:21 Actualizat pe 16.07.2021 la 10:21
Ei bine, atunci când restricțiile s-au relaxat și toți credeam că sfârșitul pandemiei este aproape, din păcate, suntem surprinși din nou. Nu mai este un secret faptul că noua mutație Covid-19, Delta, face ravagii peste tot în lume. Autoritățile sunt tot mai îngrijorate de evoluția acestei tulpini, astfel nu ezită să ia măsuri pentru a evita un al patrulea val pandemic. Care este orașul care a intrat deja în lockdown?
- Un oraș a intrat deja în lockdown
- Despre ce țară este vorba
Nu e de mirare faptul că unele țări au început deja să aplice măsuri drastice în urma infectării cu mutația Delta. Descoperită în urmă cu scurt timp, Delta are o putere dominantă cu 60% mai mare decât tulpinile Covid-19 cu care ne-am confruntat până acum, astfel autoritățile din Australia au luat o decizie de ultimă oră pentru a evita o infectare în pasă cât și un posibil val pandemic despre care se tot vorbește. Mii de locuitori ai orașului Melbourne sunt nevoiți să se lupte cu un nou lockdown.
A intrat pentru a cincea oară în lockdown
Cu doar o zi în urmă, autoritățile australiene au lovit locuitorii cu un anunț îngrijorător. Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia intră pentru a cincea oară în lockdown. Prim-ministrul statului, Dan Andrews, a menționat că această măsura se va aplica pe întreg teritoriul statului Victoria, cu capitala la Melbourne.
Cu "inima grea", premierul statului afirmă că aceasta este singura soluție pentru a putea face aceste mutații cât și celor ce ne pot lua prin surprindere oricând. Din nefericire acest anunț supune aproximativ 12 milioane de locuitori stării de lockdown. Situația nu este un favorbailă pentru nimeni, însă este o necesitate absolută pentru bunăstarea australienilor.
Campania de vaccinare din Australia, una dintre cele mai lente
Măsura luată de către autorități are numeroase motive în spate. Australia a înregistrat peste o mie de cazuri Covid-19 în mai puțin de o lună. În urma acestei incidențe premierul afirmă aproximativ 10.000 de persoane sunt nevoite să fie testate.
Deoarece campania de vaccinare nu merge absolut deloc bine, autoritățile sunt nevoite să recurgă la alte decizii pentru a stopa creșterea ratei de infectare. Doar 10% dintre locuitori au fost imunizați până în acest moment, astfel Australia a optat pentru o strategie zero-cazuri, spre deosebire de numeroase ţări, care au încercat să controleze circulaţia virusului.
CITEȘTE ȘI: Canicula face prăpăd în Rusia. 800.000 de hectare de pădure au ars în urma incendiilor de vegetație