Orașul cu cea mai lungă perioadă de carantină din lume. Locuitorii orașului au stat 246 de zile în case și încă sunt în izolare
Publicat pe 04.10.2021 la 13:47 Actualizat pe 04.10.2021 la 13:47
Orașul australian Melbourne a stabilit luni un nou record pentru cel mai mare interval cumulativ de timp petrecut în carantină de o localitate urbană din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.
- Orașul cu cea mai lungă perioadă de carantină din lume
- Locuitorii orașului au stat 246 de zile în case și încă sunt în izolare
Orașul australian Melbourne a stabilit luni un nou record pentru cel mai mare interval cumulativ de timp petrecut în lockdown de o localitate urbană din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.
Locuitorii orașului au stat 246 de zile în izolare și încă sunt în carantină.
Anterior, orașul argentinian Buneos Aires deținuse recordul pentru cel mai îndelungat lockdown.
Orașul cu cea mai lungă perioadă de carantină din lume
Capitala statului austrilian Victoria de pe Coasta estică a Australiei, Melbourne, se află în prezent în cel de-al șaselea lockdown de la începutul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 și va continua pentru încă cel puțin trei săptămâni.
Autoritățile din statul Victoria au anunțat că lockdownul actual ar putea fi ridicat pe 26 octombrie, dacă se va atinge pragul de 70% de persoane vaccinate, iar mai multe restricții împotriva COVID-19 ar urma să fie relaxate după atingerea unei rate de vaccinare de 80%.
Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat însă că nu exclude posibilitatea extinderii restricțiilor împotriva virusului dacă va fi nevoie.
Locuitorii orașului au ieșit în stradă, luna trecută, pentru a protesta față de vaccinarea obligatorie împotriva covid-19 a angajaților din construcții.
Australia este o țară cu o populație de 25 de milioane de locuitori și a încercat mult timp să elimine virusul SARS-CoV-2 printr-o strategie de tip ,,zero COVID-19”, dar, după ce nu a reușit să controleze mai multe focare de infecție provocate de varianta Delta, s-a concentrat în mare parte pe atingerea ratelor de vaccinare.