Orașul din Europa unde e interzisă cazarea pe termen scurt, în centrul istoric, prin Airbnb. Motivul pentru care oficialii au luat această decizie
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.10.2023 la 20:12
Actualizat pe 09.10.2023 la 20:12
Oficialii unui oraș considerat una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Europa, a interzis închirierile rezidenţiale pe termen scurt, pe platforme precum Airbnb, în centrul său istoric. Care e motivul pentru care autoritățile locale au luat această decizie.
- Oficialii unui oraș din Europa au interzis cazarea pe termen scurt, în centrul istoric, prin Airbnb
- Motivul pentru care a fost luată această decizie
În Florenţa, închirierile rezidenţiale pe termen scurt în centrul istoric au fost interzise. Presa internațională scrie că normele, aprobate în urmă cu aproximativ o săptămână acordă, de asemenea, trei ani de scutiri de taxe proprietarilor care în prezent închiriază pe termen scurt, dacă aceştia trec la contracte de închiriere obişnuite.
Orașul din Europa unde e interzisă cazarea pe termen scurt, în centrul istoric, prin Airbnb
Închirierile rezidenţiale pe termen scurt au fost interzise în centrul istoric al Florenței. Autoritățile locale au luat decizia pentru a oferi mai mult spaţiu localnicilor și pentru a tempera scumpirea chiriilor.
Potrivit edilului, cei 40.000 de florentini care locuiesc în centru se plâng că se trezesc, dintr-o dată, locuind în apartamente-hotel.
Pe de altă parte, Lorenzo Fagnoni, preşedintele Property Managers Italia, o asociaţie a întreprinzătorilor din domeniul închirierilor turistice, susține că regulile impuse sunt "o alegere complet greşită care contravine liberalismului pieţei".
Orașul din Europa care impune restricții neașteptate pentru turiști
Vești proaste pentru turiștii care aleg să viziteze Veneția! Unii vizitatori ai celebrului oraș din Italia, cei care plănuiesc să petreacă acolo o zi, vor fi nevoiți să plătească o taxă de intrare de 5 euro (5,35 USD) începând de anul viitor. Măsura a fost luată pentru a se încerca gestionarea fluxului de turiști atrași de canalele sale istorice.
"Regularizarea fluxurilor turistice la anumite intervale orare este necesară, dar asta nu înseamnă închiderea oraşului. Veneţia va rămâne deschisă pentru toată lumea", a declarat primarul Brugnaro într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.