Orașul din Europa unde oamenii primesc geci gratuit de la primarie, să scape de frig! Așa vor să reducă facturile la curent
Publicat pe 06.10.2022 la 11:52 Actualizat pe 06.10.2022 la 11:54
Criza energetică din Europa face unele țări să recurgă la măsuri neașteptate pentru a trece cu bine prin sezonul rece. Într-un oraș din Franța, administrația locală cumpără jachete de iarnă pentru copii, pe care să le poarte în sălile de clasă când le este frig.
- În ce oraș primesc oamenii geci de iarnă pentru a scăpa de frig
- Măsuri luate pentru a face față crize energetice
Cumpărarea și distribuirea de geci de iarnă este măsura luată de administrația locală a unui oraș din Europa, mai exact din Franța, în cadrul crizei energetice care a afectat mai toate țările europene. Este vorba despre sute de jachete de lână care vor fi date copiilor, astfel încât să se încălzească în sălile de clasă.
Périers, orașul din Europa unde oamenii primesc geci gratuit de la primarie, să scape de frig
Temperaturile din clădirile publice din Franța au scăzut până la 19 grade Celsius, potrivit Business Insider.
În orașul Périers, primăria a investit 6.000 de dolari în jachete pentru sute de școlari, din cauza temperaturii scăzute pe fondul crizei energetice. Primarul a vorbit despre planul de achiziție a gecilor la postul de radio francez France Bleu.
După ce oficialii din Périers au decis să reducă încălzirea în clădirile publice la 19 grade Celsius, edilul Gabriel Daube considerat că va deveni foarte frig la iarnă, chiar dacă acum este suportabil, și a luat măsura achziționării respectivelor jachete.
„Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”, a spus Daube.
În multe alte orașe europene s-au adoptat măsuri de economisire a energiei, printre care chiar și oprirea încălzirii. Având în vedere că Rusia blochează livrările de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1, resursele de care dispun restul țărilor nu sunt suficiente.
Guvernele, băncile și alte companii din Europa au redus consumul de energie înainte de iarnă, prin stingerea luminilor și reducerea consumului de apă. În Finlanda, oamenilor li s-a cerut să petreacă mai puțin timp în saune și dușuri, iar în Italia li s-a recomandat să-și gătească pastele cu aragazul oprit.