Orașul Wuhan a fost redeschis, după 76 de zile de carantină! Cum arată acum locul din care a izbucnit virusul COVID-19

Orașul Wuhan a fost redeschis, după 76 de zile de carantină! Cum arată acum locul din care a izbucnit virusul COVID-19 © captura video

Wuhan, orașul din care a pornit pandemia de coronavirus din lume, a fost redeschis după mai bine de două luni de carantină totală. Vestea vine după ce China nu a mai înregistrat nici un deces în ultimele 24 de ore, eveniment mult așteptat, de la izbucnirea epidemiei.

Totuși, Beijingul încă menține controlul la granițe pentru a se asigura că nu intră posibile persoane infectate în țară.

Imediat ce Wuhan a fost redeschis, zeci de mii de oamenii au pornit pe cărările stațiunilor montane. Rețelele sociale au fost umplute de imagini care arată bucuria oamenilor care abia așteptau să se ridice restricțiile de circulație. 

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, având loc câteva acte de volență, în urma cărora mai multe monumente istorice au fost vandalizate sau distruse.

Wuhan, redeschis după 76 de zile de carantină

Pentru a fi încurajat turismul, imediat ce orașul a fost redeschis, intrarea a fost gratuită la mai multe obiective din partea de est a Chinei. Singurele măsuri impuse de autorități au fost purtarea de măști și să nu participe la adunări dacă au febră.

Provinci Hubei, epicentrul epidemiei din China, a fost redeschis treptat, astfel că cetățenii au reușit să se adaptele la relaxarea măsurilor restrictive impuse de Guvern. Centrele comerciale au fost primele care audat lacătele jos, dar oamenii sunt în continuare afătuiți să își monitorizeze temperatura și să raporteze orice shimbare a stării de sănătate, pentru a evita un posibil val epidemic.

În China, 81.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Din păcate, peste 3.300 și-au pierdut viața.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro