Papa Francisc, bolnav după ce a atins un grup de credincioşi

Papa Francisc, bolnav după ce a atins un grup de credincioşi © Profimedia

Papa Francisc nu a oficializat liturghia penitenţei alături de alţi responsabili religioşi din cauza unei "indispoziţii uşoare", care a survenit după ce a atins un grup de credincioşi.

Surse de la Vatican citate de EFE au anunţat că Papa Francisc s-a aflat în indisponibilitatea de a oficia liturghia penitenţei alături de ceilalţi responsabili religioşi din Capitală din cauza unei "indispoziţii uşoare". 

Încă de miercuri, când a participat la Audienţa generală, Papa Francisc era vizibil răcit. După-amiază, a oficiat liturghia prilejuită de Miercurea Cenuşii, pentru a marca începutul Postului Sfintelor Paşi la catolici. În această zi, papa a fost văzut tuşind şi suflându-şi nasul. 

Apoi, suveranul pontif a participat la procesiunea tradiţională de la bazilica Santa Sabina. Joi, Papa Francisc a decis că trebuie să rămână la reşedinţa din San Marta pentru a se odihni.

Potrivit Daily Mail, înainte de a răci, Papa Francisc a sărutat creştetele mai multor credincioşi din Piaţa Sf. Petru din Roma. Mai mult, atunci, suveranul Pontif a atins feţele a o parte dintre ei, precizând că este solidat cu bolnavii de coronavirus. 

În tinereţe, lui Papa Francisc i-a fost extirpată o bucată dintr-un plămân, din cauza unei infecţii respiratorii. Suveranul pontif suferă de sciatică, dar în general, starea lui de sănătate este una bună. 

Italia este ţara europeană cu cel mai mare număr de persoane infectate cu noul coronavirus. Autorităţile italiene au confirmat peste 400 de pacienţi care au contactat virusul Covid-19. În Capitala ţării vorbim despre trei pacienţi, toţi vindecaţi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro