Papa Francisc, pelerinaj în plină pandemie! De ce nu a respectat regulile impuse de Guvern

Papa Francisc, pelerinaj în plină pandemie! De ce nu a respectat regulile impuse de Guvern © pixabay

Înaltul prelat a decis să nu respecte regulile impuse de Guvernul italian, și s-a plimbat pe străzile goale ale Romei.

Papa Francisc are 83 de ani și este încadrat de către medici în categoria persoanelor cu risc ridicat de infectare cu coronavirus.

Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, să iasă în pelerinaj pe străzile părărsite ale Romei, greu încercată de epidemia de coronavirus.

Liderul bisericii catolice a vorbit despre dorința lui de a se ruga pentru sfârșitul pandemiei.

Papa Francisc nu a fost singur, mai multe gărzi de corp fiind în preajma lui pe timpul plimbării pe străzile Capitalei Italiei.

Măsurile impuse de Guvern pentru cetățenii italieni

Mai mult decât atât, pelerinajul înaltului prelat a avut loc la scurt timp după ce Vaticanul a anunțat noile măsuri privind ceremoniile cu ocazia Paștelui. Toate slujbele vor avea loc în spatele ușilor închise, pentru a nu contribui la răspândirea virusului ucigaș.

Italia, cea mai grav lovită țară, după China, se află în stare de urgență. Cetățenii sunt obligați să nu își părăsească locuințele, decât dacă este imperios necesar, cum ar fi pentru efectuarea cumpărărturilor sau pentru a merge la locul de muncă. De asemenea, distanța dintre persoane trebuie să fie de minim un metru.

Papa Francisc trebuie să se protejeze temeinic împotriva acestui virus, deoarece are deja probleme de sănătate la nivelul plămânilor. El prezintă un risc mărit în caz de infectare și din cauza vârstei înaintate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro