Papa Francisc, rugăciune specială pentru bolnavii de coronavirus. Părintele se roagă în piața pustiită a Bazilicii ”Sf. Petru” / VIDEO

Papa Francisc, rugăciune specială pentru bolnavii de coronavirus © Arhiva

În plină pandemie de coronavirus, când întreaga lume, dar mai ales Italia este pur și simplu zdrobită de virusul ucigaș, Papa Francisc se va ruga la Vatican pentru toti cei care au contactat COVID-19.

Papa Francisc a decis să se roage pentru toată planeta, afectată acum de noul coronavirus. Sfântul Părinte va avea un moment special de rugăciune pentru bolnavii de coronavirus. Acesta se va ruga pe esplanada Bazilicii ”Sf. Petru”. Din păcate, pentru că italienii se află în carantină totală, piata ce înconjoara Bazilica ”Sf. Petru” va fi complet goală, în momentul în care Papa Francisc își va spune rugăciunea.

Chiar și în aceste condiții, Papa Francisc îi cheamă pe toți să se unească prin rugăciune, conectându-se prin mijloacele de comunicare socială.

Sfântul Părinte se va ruga pentru toți bolnavii de coronavirus, apoi va urma un moment de Adoraţie Euharistică, iar la final Papa Francisc va împărţi binecuvântarea Urbi et Orbi, Cetăţii Romei şi lumii întregi, conform Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti.

O astfel de binecuvântare, precum cea ”Urbi et Orbi”, Papa Francisc o face numai în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru, în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun.

Această binecuvântare data în seara de vineri de către Papa Francisc are un caracter unic în a dobândi indulgența plenară, atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro