Pașapoarte vândute de țările ocolite de pandemie! Cine poate cumpăra documentele care asigură intrarea liberă în stat
Publicat pe 02.08.2020 la 18:51 Actualizat pe 02.08.2020 la 20:51
Criza economică a făcut ca țările ocolite de pandemie să-și vândă pașapoartele. Cine poate cumpăra documentele care asigură intrarea liberă în state are de investit sume colosale.
- Cipru cere o investiție imobiliară de 2 milioane de euro pentru un pașaport.
- În Insulele Caraibe, al doilea document valorează 250.000 de dolari.
Pandemia de coronavirus nu a reușit să-și facă loc în unele state din lume. Totuși, criza economică mondială a afectat pe toată lumea. Acum, țările ocolite de Covid-19 își vând pașapoartele către milionarii din statele profund lovite de criza epidemiologică.
Conform ziarului francez Le Monde, cetățenii înstăriți care au de-a face cu o criză epidemiologcă de proporții în țările lor cumpără documentele care se asigură deplasarea liberă în statele unde pandemia nu există.
Astfel, cu cât preţiosul ”sesam” permite să se călătorească mai uşor, cu atât mai scumpă este procurarea lui.
Printre cele mai căutate destinații se află Ciprul, insula mediateraneeană cu 1,2 milioane de înlocuitori, care a raportat doar 1.000 de contaminări cu Covid-19 de la începutul pandemiei. Pentru ca milionarii să obțină pașaportul cipriot, trebuie să investească în imobiliare aproximativ 2 milioane de euro.
Pentru a obține un pașaport din Vanatu, doritorii nu trebuie să facă un efort financiar atât de mare. Astfel, este necesar un cec de 130.000 de euro pentru ca documentul să fie eliberat într-o lună.
Și chinezii oferă astfel de servicii celor care doresc să circule fără griji pe teritoriul lor. Totuși, turiștii nu pot sta mai mult de 6 luni pe baza acestui document.
Toate operaţiunile se desfăşoară în cea mai mare discreţie.
Compania Sununu Advisors a încheiat mai multe parteneriate cu băncile din Kuwait, Iordania, dar și alte state pentru a găsi astfel de clienți care doresc să investească sume de proporții.
Până și statul olandez face parte din această categorie de țări, oferind o „viză de aur” în schimbul unei investiții de 1,25 de milioane de euro într-un start-up. În același timp, cel ce investește va putea fi naturalizat după cinci ani.
Santa Lucia, din Insulele Caraibe a emis obligațiuni care nu necesită plata unei dobânzi, iar pașaportul este gratuit. Pentru a obține un al doilea document pentru un prieten aproiat sau un membru al familiei este necesară o investiție de 250.000 de dolari pe o perioadă de 6 ani.
Barbados a făcut să se vorbească despre ea, după ce a încercat să atragă străini pe care i-a invitat să muncească de la distanţă pe insulă, cu o viză de un an.
Citește și: Încă o țară europeană vine cu restricții pentru turiștii români! Acces doar pe bază testului COVID-19