Patru români stabiliți în Italia, riscă să ajungă după gratii. Au ieșit din izolare: ”Trebuia să păstrăm distanța de un metru între noi”

Patru români stabiliți în Italia, riscă să ajungă după gratii © Arhiva

Patru români riscă să ajungă după gratii, în Italia, fiindcă au ieșit din izolare. Cei patru bărbați au fost găsiți pe stradă de către carabinieri, în contextul pandemiei de coronavirus în care se află lumea întreagă.

Cei patru români locuiesc în Torino, însă pentru că nu au respectat regulile impuse de guvernul italian, în plină pandemie de coronavirus, acum riscă să stea după gratii până la trei luni sau să se aleagă cu o amendă în valoare de 206 euro.

Românii spun că ar fi ieșit din izolarea la domiciliu pentru a ajunge la magazin, însă pentru acest lucru nu au avut certificate în care să declare motivul ieșirii din case. De asemenea, cei patru români se pare că nici nu au respectat distanța de un metru între ei. Distanță care i-ar putea feri de o posibilă contaminare cu coronavirus. 

"Am ieșit doar să îmi cumpăr pâine", a declarat Ilie Lică Popa, unul dintre cei sancționați de autorități, conform presei italiene.

Omul a mai povestit că statea în fața magazinul de vorbă cu ceilalți trei prieteni ai săi, moment în care au sosit carabinierii și le-au cerut să se legitimeze, după ce aceștia au fost denunțați, cel mai probabil de către vecini. 

"Am ieșit să iau pâine de la un chioșc al unor indieni. E la o distanță de vreo 2-300 de metri de casă. Acolo mai erau trei prieteni de-ai mei, tot români, stăteam de vorbă, când au venit carabinierii și ne-au legitimat. Erau trei mașini cu șase carabinieri, ne-au spus că nu avem voie să ieșm din casă și că trebuia să păstrăm distanța de un metru între noi”, a povestit românul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro