Peste 100 de cadavre au fost adunate de militari, din locuinţe, în Ecuador

Peste 100 de cadavre au fost adunate de militari, din locuinţe, în Ecuador © Foto simbol arhivă

Situație halucinantă în Ecuador. Soldați și polițiști au ridicat în această săptămână 150 de cadavre din locuințele din Guayaquil, cel mai afectat oraș de Covid-19. Vicepreședintele ecuadorian a prezentat scuze pentru cele întâmplate. 

Sâmbătă, vicepreşedintele ecuadorian Otto Sonnenholzner și-a prezentat scuzele pentru cele întâmplate în oraşul Guayaquil, epicentrul epidemiei de coronavirus din ţară, conform AFP.

„În această săptămână am suferit o deteriorare accentuată a imaginii noastre internaţionale, am văzut imagini care nu ar fi trebuit să existe niciodată” şi „vă prezint scuze pentru asta”, a declarat vicepreşedintele.

Soldaţi şi poliţişti au mers în această săptămână la mai multe locuințe din Guayaquil, de unde au ridicat 150 de cadavre. Trupurile neînsuflețite ale celor răpuși de Covid-19 au fost puse în containere frigorifice uriaşe, potrivit Reuters.

Militarii au intervenit pentru că morgile şi spitalele sunt pline. Din cauza măsurilor luate de autorități, rudele celor morți nu au putut organiza funerariile. 

În Ecuador se va activa un nou sistem digital ce va permite familiilor morților să afle unde au fost îngropate victimele Covid-19.

Amintim că pe reţelele de socializare au apărut clipuri cu persoane cu măşti care se prăbuşeau pe străzi sau cadavre abandonate.

Guvernul a instituit o restricţie de ieşire din locuinţe de 15 ore pe zi. În Ecuador este declarată stare de urgenţă, urgenţă sanitară, suspendarea lucrului la locul obişnuit de activitate, suspendarea cursurilor şcolare, restricţia traficului şi închiderea frontierelor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro