Peste 300.000 de românii rămân fără loc de muncă! Germania închide granițele pentru lucrătorii sezonieri

Peste 300.000 de românii rămân fără loc de muncă! Germania închide granițele pentru lucrătorii sezonieri © pexels

Muncitorii români trec prin momente dificile, în contextul epidemiei de coronavirus care îi opresc să muncească. Astfel, Germania a luat o decizie radicală în ceea ce privește primirea de lucrători sezonieri.

Germania a anunțat că închide granițele pentru intrarea muncitorilor sezonieri străini pe teritoriul ei, potrivit AFP. Aceasta este una dintre măsurile luate în vederea opririi răspândirii noului tip de coronavirus.

”Lucrătorii sezonieri nu vor mai fi autorizaţi să intre în Germania, în cadrul controalelor noastre la frontiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului German de Interne.

Totuși, Germania are un deficit de forță de muncă, mai ales în domeniul agricol, unde ar fi fost nevoie de muncitori, fie ei și sezonieri.

Majoritatea lucrătorilor de pe teritoriul Germaniei sunt din România sau Germania, totalul muncitorilor fiind de aproximativ 300.000 de sezonieri.

Situația Germaniei din plină pandemie

Până la momentul actual, în Germania au fost înregistrate peste 34.000 de cazuri confirmate de COVID-19, însă nivelul mortalității se menține scăzut, spre deosebire de Italia, țară cu care se aseamănă foarte mult, în ceea ce privește densitatea populației.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro