Plămânii, grav afectați de coronavirus! Cum arată organele, la trei zile de la infectare

+2 click pentru
galerie

Plămânii, grav afectați de coronavirus! Cum arată organele, la trei zile de la infectare © pixabay

Temutul virus atacă în ritm alert plămânii, o radiografie a unei persoane infectate fiind făcută publică și sprijinind acest lucru.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la repeziciunea cu care virusul se răspândește în corp.

Din păcate însă, nu putem face nimic în acest sens, decât să ne protejăm temeinic, deoarece nu a fost găsit nici un antidot, până la momentul actual.

În revista Radiology au fost publicate radiografiile unei femei în vărstâ de 33 de ani, infectate de coronavirus. Imaginile arată efectul șocant asupra plămânilor al infecției cu acest virus mortal.

Femeia a ajuns la spitalul din Lanzhou, China, având febră 38.8, respirație îngreunată, dar și tuse seacă, simptome care au ținut-o mai mult de cinci zile până la internare, potrivit Daily Mail. Mai mult, femeia lucra chiar în Wuhan, epicentrul coronavirusului.

Cum a primit femeia cruntul diagnostic

După prelevarea analizelor, s-a observat un număr foarte scăzut de celule albe în sângele pacientei, adică prezența unei infecții în corp.

Mai mult, și în radiografii se poate observa rapiditatea cu care virusul s-a răspândit în organism, dar și suprafața plămânilor acaparată de infecție.

Zeci de mii de cazuri de infectare, până în prezent

Coronavirusul s-a răspândit în 107 țări și a făcut nu mai puțin de 120.000 de victime confirmate. 

Și numărul deceselor este unul îngrijorător: 4.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Și în România crește numărul celor depistați pozitiv, ajungând la 48, până la acest moment. Autoritățile impun măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea infecției periculoase.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro