Povestea „Pacientului 47”, vindecat de coronavirus. Adevărata luptă a început după ce a învins boala: „Lucrurile nu mai sunt ca înainte”

Povestea „Pacientului 47”, vindecat de coronavirus. Adevărata luptă a început după ce a învins boala: „Lucrurile nu mai sunt ca înainte” © Facebook

I se spune „Pacientul 47”, pentru simplul motiv că a fost a 47-a persoană depistată cu noul coronavirus în Busan. Numele lui real este însă Park Hyun, un bărbat care a reușit să învingă maladia, dar pentru care adevărata luptă abia acum a început. Chiar dacă simptomele i s-au dus, a rămas stigma bolii, care a lăsat o amprentă neagră asupra vieții sale de zi cu zi.

Park Hyun este pacientul cu numărul 47 din Busan, Coreea de Sud. Se poate considera norocos: este unul dintre cei peste 5.000 de oameni care s-au vindecat de COVID-19, la nivel național. 

Au trecut 25 de zile de la momentul când i-a venit negativ și al doilea test pentru COVID-19, dar viața lui nu mai este deloc ca înainte. Sănătatea îi este în regulă, dar nu același lucru se poate spune și despre viața lui cotidiană.

Viața „Pacientului 47”, total schimbată de coronavirus

A rămas cu două lucruri de pe urma bătăliei cu noul coronavirus. Încă mai gâfâie atunci când urcă scările spre biroul lui. Dar asta este partea ușoară. Vecinii, colegii și prietenii se uită acum cu suspiciune înspre el. Lucrurile pe care le făcea înainte împreună cu ei au dispărut. Mănâncă la o masă distanță de colegi, nu mai împart tastaturi sau alte obiecte, iar de îmbrățișări și de strângeri de mână nici nu se mai pune problema.

„Înțeleg îngrijorarea și anxietatea colegilor mei și a vecinilor, așa că folosesc doar scările, la universitate și în blocul meu de apartamente, unde locuiesc la etajul nouă”, a declarat Park Hyun, conform Reuters.

Bărbatul este profesor. Predă la Universitatea Națională din Pusan. La un moment, a povestit el, mama lui a auzit un vecin care striga în fața casei: „O să murim cu toții din cauza unui fiu al acestei familii!” 

„Fiul” era el, spitalizat în acea perioadă după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

„Ne-am întors la normal, dar lucrurile nu mai sunt ca înainte. Obișnuiam să discutăm, unul lângă celălalt, să folosim aceeași tastatură, lucru care nu mai este posibil de la izbucnirea epidemiei”, a povestit și un coleg de-ai lui Hyun.

În Coreea de Sud au fost depistate peste 10.000 de persoane cu COVID-19. Ritmul îmbolnăvirilor și al deceslor a scăzut semnificativ, ca urmare a eforturilor autorităților de a limita răspândirea și de a testa în masă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro