Presa iraniană anunţă că 80 de americani au fost ucişi în atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak

Presa iraniană anunţă că 80 de americani au fost ucişi în atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak © Twitter

Televiziunea publică iraniană anunţă că atacurile asupra unor ţinte americane aflate în Irak s-au soldat cu moartea a 80 de persoane. Situaţia însă, nu este clară. Această ştire a stârnit numeroase controverse. Americanii neagă tot! 

Atacurile efectuate de Iran în Irak, asupra unor ţinte americane, s-ar fi soldat cu 80 de morţi, potrivit informaţiilor transmise de televiziunea publică iraniană, citată de Reuters.

Aceeaşi sursă anunţă că cincisprezece rachete au fost trase, iar niciuna interceptată. În aceste atacuri ale Teheranului contra unor baze în care se află trupe americane, ar fi fost ucişi 80 de "terorişti americani".

De altfel, a fost anunţat că Iranul are în vizor alte 100 de ţinte în regiune, dacă Statele Unite vor răspunde acestor tiruri de rachetă.

Reacţia americanilor

De cealaltă parte, americanii neagă uciderea celor 80 de "ţinte". Strategul politic Seth Weathers a transmis că totul este doar propagandă iraniană. 

"Iran anunţă că a ucis americani. Pentagonul neagă", "Niciun american nu a fost ucis în atacul Iranului", sunt două dintre anunţurile făcute pe Twitter de personalităţi americane precum Misha Collins sau Brandon Morse.

Agenţia federală a aviaţiei americane a interzis zborurile civile americane pe teritoriul Irakului, Iranului şi Golfului Persic. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro