Prezicerile lui Stephen Hawking despre coronavirus! Cum crede astrofizicianul britanic că putem salva planeta

Prezicerile lui Stephen Hawking despre coronavirus! Cum crede astrofizicianul britanic că putem salva planeta © Instagram

Cunoscutul om de ştiinţă a prezis, în urmă cu mai mulţi ani, că rasa umană va fi decimată din cauza unui virus periculos.

Astăzi, coronavirusul face victime pe bandă rulantă. Autorităţile chineze au fost complet luate prin surprindere de răspândirea rapidă a virusului ucigaş, asemeni multor alte ţări din Europa, şi nu numai.

Stephen Hawking a prezis această epidemie în masă, încă de acum 20 de ani.

Astronomul considera că nu o bombă atomică, ci un virus ucigaş va distruge specia umană, înainte de terminarea acestui mileniu.

Ce spunea Hawking despre salvarea speciei umane

Omul de ştiinţă britanic credea că doar înfiinţarea unei colonii umane în spaţiul cosmic ar fi salvarea lumii, potrivit Agerpres.

Mai mult, Hawking era îngrijorat şi de armele bilogice care se pot face în laboaratoare mici şi cu oameni puţini, în timp ce armele nucleare necesită inginerii şi instalaţii vaste.

"Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic", afirma în 2001 astronomul britanic, în cadrul unui interviu.

Un alt pericol pe care profesorul l-a indentificat, ar fi şi violenţa şi agresivitatea de care omenirea dă dovadă zilnic.

"Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele", a spus Hawking, militant al sentimentului de empatie.

Stephen Hawking a fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge. Din păcate, o boală neuronală nemiloasă l-a ţintuit într-un scaun cu rotile întreaga viaţă. El nu putea nici să vorbească, fără ajutorul unui sintetizator. 

Aceste probleme nu l-au oprit pe omul de ştiinţă să ajute omenirea cu ideiile sale geniale. El mereu a încurajat ca industria spaţială să continue, fiind de părere că doar prin dezvoltarea şi exploatarea cosmosului putem crea condiţii de trai pe alte planete.

Stephen Hawking a murit în 2018, la vârsta de 76 de ani, însă ideile şi scrierile lui au rămas şi dăinuie chiar şi în ziua de azi, când se împlinesc deja unele dintre prezicerile lui.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro