Prima țară care interzice accesul persoanelor venite din China. Autoritățile au luat această decizie din cauza evoluției COVID-19
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 01.01.2023 la 11:45
Actualizat pe 01.01.2023 la 11:45
China a lansat o întreagă pandemie de COVID-19, iar acum se pare că istoria se repetă. După ce situația s-a îmbunătățit în restul lumii, a apărut și prima țară care își închide granițele și interzice accesul persoanelor venite din China. Autoritățile au luat această măsură pentru a nu crea o nouă epidemie de COVID-19 în țara lor.
- Prima țară care închide granițele pentru oamenii veniți din China
- Accesul este interzis din cauza evoluției COVID-19
O întreagă lume s-a confruntat cu pandemia de COVID-19, care se pare că încă face ravagii în orașe din China. Din acest motiv, o țară a anunțat că interzice accesul persoanelor venite din acest loc, iar granițele vor rămâne închise pentru a limita răspândirea coronavirus. Măsura va intra în vigoare din data de 3 ianuarie.
Prima țară care își închide granițele pentru persoanele venite din China
Oamenii nu își mai doresc o nouă perioadă de restricții și spitale pline de oameni bolnavi de COVID-19, așa că țările au început să limiteze accesul persoanelor venite din China. În acest sens, prima țară care interzice accesul acestora este Maroc, care a anunțat că nu va mai primi persoane venite din țara de unde a izbucnit COVID-19.
Anunțul a fost făcut de oficialii țării Maroc, care au menționat că măsura va intra în vigoare din data de 3 ianuarie 2023. Mai mult, accesul va fi interzis tuturor persoanelor care vin din China, indiferent de naționalitatea acestora. Cazurile de COVID-19 au explodat, din nou, în China, după o ridicare bruscă a restricțiilor.
Alte țări care iau măsuri împotriva Chinei
China este taxată dur și de alte țări, care au decis să introducă măsuri în cazul persoanelor venite din această țară, cu același motiv de a limita răspândirea COVID-19. Așadar, Franța, Italia, Regatul Unit, Spania, Statele Unite ale Americii sau Coreea de Sud au impus testul negativ pentru coronavirus. Ulterior, Canada a adoptat și ea această măsură.
De asemenea, Suedia a anunțat că Uniunea Europeană va intra într-o ședință miercuri, pentru a ajunge la un răspuns comun în acest sens. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua și cum va fi limitată răspândirea COVID-19.