Prima țară europeană care a hotărât ca munca de acasă să devină obligatorie, din cauza pandemiei. Cine mai trebuie să meargă la birou
Publicat pe 13.03.2021 la 11:44 Actualizat pe 13.03.2021 la 11:46
Prima țară din Europa care a decis ca munca de acasă să devină bligatorie a luat această decizie pentru ca riscul de infectare cu noul coronavirus să fie diminuat considerabil. Și alte măsuri s-au luat în acest stat, după ce numărul de cazuri a crescut dramatic.
- Țara europeană care a impus lucrul de acasă
- Nimeni nu va mai munci de la birou
- Noile reguli, impuse în context de pandemie
Este vorba despre Letonia, care a devenit prima țară din Europa ce a decis ca lucrul de acasă în timpul pandemiei să fie obligatoriu, făcând excepție doar cei din domeniul manufacturier și pentru activitățile care pot fi întreprinse numai la locul de muncă, în regim fizic. Decizia a fost luată de guvernanți în speranța ca riscul de contaminare cu noul coronavirus să fie diminuat considerabil pentru cei care lucrează la birou sau se deplasează spre sau dinspre locul de muncă.
Au fost introduse reguli stricte și în mijloacele de transport în comun, pentru ca aglomerația să fie redusă. Pe de altă parte însă, în școli se va permite organizarea orelor în aer liber, dar doar respectând anumite condiții impuse de autorități.
Letonia, prima țară europeană care a făcut munca de acasă obligatorie
Letonia, care are o populație de 1,9 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o epidemie cruntă de coronavirus anul trecut. Numărul de cazuri a tot fost în creștere, dar odată cu restricțiile dure impuse în luna decemrbie, situația a fost ameliorată simțitor.
De la încăputul pandmeie de coronavirus din lume, în Letonia s-au înregistrat nu mai puțin de 93.000 de cazuri de infectare, dintre care 1.750 de pacienți bolanvi au murit.
Și în România au fost impuse reguli noi, după ce numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a explodat în decurs de doar câteva zile. Astfel, începând de mâine, 14 martie, circulația va fi restricționată începând cu orele 22:00, în lipsa unei declarații pe proprie răspundere, unei adeverințe de la anagajtor sau a unui motiv foarte bine întemeiat. De asemenea, și starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, până ce situația epidemiologică va arăta că se paote renunța la restricții.
Citește și: Constanța, în scenariul roșu! Care sunt noile restricții impuse pentru constănțeni