Primele cazuri de coronavirus confirmate în Grecia şi Elveţia

Primul caz de coronavirus în Grecia © Arhiva

Coronavirusul se extinde de la o zi la alta. Virusul ucigaş din China a ajuns în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Cea mai afectată ţară este Italia, acolo unde s-au înregistrat până la acest moment 11 decese. Însă cazuri de coronavirus s-au declarat şi în Austria, Croaţia, dar şi Spania. De asemenea şi în ţara noastră sunt mii de persoane care se află în carantină sau sunt şi zeci de persoane izolate din cauza coronavirusului.

Acum şi în Grecia a fost confirmat primul caz de coronavirus. Vestea soc a fost făcută publică chiar de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Cea care a contactat virusul este o femeie în vârstă de 38 de ani, din Salonic, care suferea de o pneumonie virală, potrivit CNN Greek.

Femeia care a contactat coronavirusul doar ce se întorsese dintr-o vacanţă din nordul Italiei. Deşi nu prezenta simptome specifice contactării virusului ucigaş din China, rezultatele analizelor au ieşit pozitive. 

Autorităţile din Grecia au decis ca atât femeia, cât şi familia acesteia să fie izolate.

Primul caz de coronavirus şi în Elveţia

De asemenea, autorităţile au anunţat primul caz de coronavirus şi în Elveţia. Prima persoană diagnosticată cu virusul ucigaş este un bărbat în vârstă de 70 de ani. Bărbatul locuia la graniţia cu Italia, astfel contactarea virusului a fost destul de previzibilă. 

Bărbatul se află în acest moment în spital, însă starea lui de sănătate este una bună, spun autorităţile. 

La nivel global, bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului a crescut la 2.765. Peste 81.000 de persoane au fost infectate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro