Primul animal sălbatic infectat cu COVID-19. Unde a fost depistat
Publicat pe 15.12.2020 la 18:59 Actualizat pe 15.12.2020 la 19:00
Pandemia de coronavirus începe să facă victime chiar și în rândul animalelor sălbatice. Primul astfel de caz a fost raportat în Statele Unite și se pare că infectarea cu COVID-19 s-a extins la mai multe animale din specia sa și nu numai.
- Primul animal sălbatic infectat cu COVID-19.
- Unde a fost descoperit.
A fost raportat primul caz cunoscut de coronavirus la un animal sălbatic. Acesta a dus la apeluri pentru monitorizarea pe scară largă a faunei sălbatice, potrivit BBC.
Unde a fost depitat primul animal sălbatic infectat cu COVID-19
Este vorba despre o nurcă sălbatică, potrivit anunțului Departamentului de Agricultură al SUA (USDA). Problema ar fi însă una la scară largă. Focarele de coronavirus la fermele de blănuri, unde sunt crescute nurci sălbatice, au ucis mii de animale atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa.
În consecință, milioane de nurci de crescătorie au trebuit să fie sacrificate în toată Europa.
USDA a declarat că a găsit un caz pozitiv la o „nurcă liberă, sălbatică” din Utah, ca parte a supravegherii faunei sălbatice în jurul fermelor infectate.
Mai multe animale din diferite specii de animale sălbatice au fost prelevate și toate au fost testate negativ, a adăugat agenția. Acesta a declarat că a notificat Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor, dar nu există dovezi că virusul ar fi fost răspândit în populațiile sălbatice din jurul fermelor de nurci infectate.
„Descoperirea a creat îngrijorări privind răspândirea coronavirusului în rândul populației de nurci sălbatice”, a declarat dr. Dan Horton, expert în medicină veterinară la Universitatea Surrey din Marea Britanie.
Cazul „întărește nevoia de a efectua supravegherea faunei sălbatice și de a rămâne vigilenți”, a mai adăugat el.
Se știe că nurcile sălbatice scapă de la ferme și se stabilește în sălbăticie.
În Marea Britanie, se crede că există o populație de nurci care a scăpat de la fermele de blănuri cu mulți ani în urmă, dar sunt repartizate slab și rareori intră în contact cu oamenii, a adăugat dr. Horton.
Virusul a fost găsit și la tigrii grădinii zoologice, leii și leoparzii de zăpadă din SUA și la un număr mic de pisici și câini domestici.